Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması

Son güncelleme: 17.04.2009 20:17
  • turşu tarifi - turşulu yemek tarifi

    noimage

    Malzemeler:
    mısır ekmeği için:
    2 su bardağı mısır unu
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı silme tuz
    su
    Yapılışı:
    mısır unu sıvıyağ ve tuz karıştırılır azar azar su ilavesi ile yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapılır. krep tavasına cok az sıvıyağ sürülür hamur elle yerleştirilir.çatalla birkaç yeri delinir. kısık ateşte bir tarafı pişirilir sonra diğer tarafı bir tabakla ters düz edilir pişirilir.
    Fasülye turşusu kavurması
    400 gr fasülye turşusu
    3 soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı biber salçası (arzu ederseniz)
    Yapılışı:
    Fasülyeler incecik veya benim yaptığım gibi biraz iri doğranır. Tuzlu olduğu için bol su ile yıkanır. Soğanlar incecik kıyılır. Tavaya yağ eklenir, soğan eklenir pişirilir ama soğanlar pembeleşmeden pişirilecek. İçine salça ekleyin biraz pişirin. Süzülmüş fasülyeler eklenir orta ateşte sonra kısık ateşte biraz kavurulacak arada karıştırın. Mısır ekmeği ile servis yapın.
#17.04.2009 20:17 0 0 0