Mısır çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk
Malzemeler:
1 su bardağı mısır bulguru
1 su bardağı kurufasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane, kekik
Hazırlanışı:
* Kurufasulye ve mısır bulgurunu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuz serpip karıştırın.
* Soğanları soyup kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve naneyi ekleyip kavurun.
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Kekik serpip sıcak olarak servis yapın.