Sıvı Fondöten Kullanımı

Son güncelleme: 01.05.2009 08:39
  • sıvı fondöten nasıl kulanılır
    Adım adım sıvı fondöten kullanımı..

    Sıvı fondöten toz fondötene göre daha hafifttir ve kuru cilde sahip olanlara uygulaması kolaydır. Yalnız süngeri tamamen fondötene bularsanız doğal olmayan bir görünüm oluşur. Bu yüzden sıvı fondöteni normal ölçülerde kullanmaya dikkat edin. Bitirmek için de yarı saydam bir pudra ile üzerinden geçin. Pudra fondötenin daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

    Saçınızı arkadan bağlayın ya da saç bandı takın. Ardından yüzünüzle boğazınızı temizleyerek, nemlendirin. Nemlendiricinin cilt tarafından emilmesi için en az 5 dk bekleyin.
    Az miktardaki sıvı fondöteni süngere dökün ve nazik hareketlerle öncelikle yüzünüzün geniş alanlarına (yanaklar, alın, T bölgesi) doğal kıvrımları takip ederek sürün. Çene altı ve boyuna fondötenizi sürerken ikisini ayrıymış gibi gösteren sınır çizgisi yapmamaya dikkat edin. Aynı şeyi alındaki saç çizgisi içinde yapın.
    Göz ve burun çevresindeki pürüzleri kontrol edin. Eğer daha fazla fondötene ihtiyaç duyulan alan varsa süngerle hafifçe sürün. Fakat yüzünüzün tamamına bu işlemi uygulamayın. Aksi halde doğallığı bozulur.
    Hala sivilce ya da izler gözüküyorsa sıvı kapatıcı ile üzerinden geçerek, çevresindeki fondötenle karıştırın.
    Yüz hatlarını takip ederek yarı saydam pudrayı sürün. Daha mat bir efekt için pudrayı önce yumuşak bir pufla uygulayın, üzerinden fırçayla geçin.
#01.05.2009 08:39 0 0 0