Ceren Karaçayır

Son güncelleme: 31.05.2009 23:18
  • Ceren Karaçayır - Ceren Karaçayır Kimdir - Ceren Karaçayır Biyografisi

    Ceren Karaçayır, (d. 1983, İstanbul), fotoğraf sanatçısı.

    noimage

    Ceren Karaçayır, sekiz yaşındayken fotoğraf sanatına ilgi duymaya başladı. Koşuyolu Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nin ardından, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümünden mezun oldu.

    2007 yılında özel bir sağlık kuruluşunun sponsorluğunda "Öteki Bizimkiler" başlıklı, Down sendromlu çocukların eğitim ve sosyal hayatlarını konu alan ilk kişisel sergisini Barış Manço Kültür Merkezi ve daha sonra da Caddebostan Kültür Merkezi'nde açtı. 2007 KargArt "Kargaşa 7" sergisine Sahne isimli eseri ile, 2007 Üçüncü KargART Performans Günleri / "Beden-ek" Sergisi'ne, Go...! isimli projesiyle 2005-2006 Pera Müzesi EL/LE ve Haliç Üniversitesi "Denedik" başlıklı karma sergilerine de çeşitli fotoğraf çalışmalarıyla katıldı.
    2008 yılında (KAÇUV), Kanserli Çocuklara Umut Vakfının "Aile Evi" kampanyasına destek vermek için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Bölümde yapmış olduğu "Oyun Değil Gerçek" isimli belgesel fotoğraf projesinin kitabı ile projeye gönüllü olarak destek verdi ve kitabın tüm gelirini kanserli çocuklar için yapılacak aile evine bağışladı. Halen fotoğrafla ilgili çeşitli projeler üretmekte, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi almaktadır.


    Ödülleri

    2007, National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması, "İnsan Kategorisi", Türkiye birinciliği ödülü
    2007, National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması, "İnsan Kategorisi", Dünya ikinciliği ödülü
    2007, Türk Amerikan Derneği, "Türk Amerikan Dostluğundan Yansımalar" konulu fotoğraf yarışması birincilik ödülü
    2006, HSBC Bank'ın "Farklı Bakış Açıları Dünyamızı Zenginleştirir" konulu fotoğraf yarışmasından birinciliği
    Çeşitli fotoğraf yarışmalarında sergileme ödülleri
#31.05.2009 23:18 0 0 0