Driv3r

Son güncelleme: 28.07.2011 12:48
  • Miami, Nice ve İSTANBUL!



    Driver ilk oyunuyla oyun piyasasını sarsmıştı. Nefes nefese bir kovalamaca ve hiç düşmeyen temposuyla oyunseverlerin büyük beğenisini kazandı. Ardından gelen Driver 2 kötü bir oyun olmamasına rağmen, ilk oyun kadar tutulmadı. Daha sonra ne olduysa oldu ve seriden bir daha haber alamadık. Neyse ki yapımcılar yeni bir Driver oyunu için kolları sıvadı. Kısacası; Driver serisi yeni bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor, hem de çok daha gelişmiş bir şekilde.

    Driv3r adındaki oyunumuzun yapımcıları GTA 3 ve Vice City oyunlarından fazlasıyla etkilenmiş. Driv3r'de yapılan hemen hemen her yenilikte GTA3 ve Vice City oyunlarından bir şeyler bulmak mümkün. GTA serisinin ne kadar büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu düşünürsek, bu Driv3r için oldukça avantajlı bir durum.

    Hikayeye biraz değinecek olursak; kahramanımız Tanner adında gizli bir polis. Tanner, büyük bir araba kaçakçılığından haberdar olur ve bu kaçakçıları yakalamak amacıyla yola koyulur. Daha sonra biz görevleri yerine getirirken, hikaye de sürekli ilerliyor. Görevler demişken, toplamda 30 görev bulunuyor ve herbiriyle ilgili FMV'ler mevcut.

    Sonunda Silahlara Kavuştuk!

    Oyunun %70'lik bir bölümü araba içinde, geriye kalan %30'luk bölümü de (matematiğimin ne kadar süper olduğunu farketmişsinizdir) araçsız olarak geçiyor. %30'luk bir bölüm az değil. Bu yüzden oyuna silahlar dahil edilmiş. Tabancalar, makinalılar ve bombaatarlar her türlü işiniz için emrinize amade. Driver'da önceden de yaya olarak gezebiliyorduk ama bunun bir anlamı yoktu. Silahların dahil edilmesiyle bu durum ortadan kalkmış. Büyük bir ihtimalle bazı silahları, GTA3 ve Vice City'de olduğu gibi araba içindeyken de kullanabileceğiz.

    Driv3r'de eskiye oranla çok daha fazla araç bulunuyor. Oyunda kullanabileceğiniz araçların sayısı yetmişin üzerinde. Araçlar arasında, arabaların dışında, motorsikletler ve botlar da var. Motorsikletler aynı Vice City'deki gibi. Vice City'den gördüğümüz yarış motoru, chopper ve scooter'ları Driv3r'de de göreceğiz ve motorla ön kaldırmak mümkün olacak. İçlerinde Lamborghini ve Jaguar marka arabaların da bulunduğu araçlar, lisanssız, yani uydurma isimler altında karşımıza çıkacaklar.(Bilin bakalım hangi oyundaki gibi?)

    Driv3r sadece 3 şehirde geçiyor. Bu şehirler: Miami, Nice ve İSTANBUL. Oyunun sadece 3 şehirde geçmesinden dolayı bu şehirler olabildiğince geniş ve detaylı hazırlanmış. Şehirlerin gerçeğe uygun olabilmesi için ise bahsi geçen şehirlerde büyük bir araştırma yapılmış. Miami ve Nice hiçbirimizin pek de umrunda olmadığından onları boşverelim, gitsin.

    İstanbul gördüğüm kadarıyla, gerçeğine uygun bir şekilde tasarlanmış. Camiler, boğaz, türkçe yazılar, 34 ile başlayan araba plakaları, eski binalar, binaların pencerelerine asılmış Türk bayrakları... Bütün bunları görmek, beni oldukça sevindirdi. Açıkçası Driv3r'nin bir bölümünün İstanbul'da geçeceğini ilk öğrendiğim zaman, kafamda bazı soru işaretleri vardı. Gerçekten de İstanbul, İstanbul'a benzeyecek miydi? Etrafta hep kara çarşaflı kadınların gezdiği bir şehir görmek çok üzücü olurdu. Böyle bir durumda da kaldırımdan geçen Murat Oktay'ı bir metrelik hacı sakalıyla görebilirdik :) Neyse ki yapımcılar böyle bir davranıştan kaçınarak, hem Türkiye'nin hem de Murat'ın karizmasını kurtarmışlar :) Şaka bir yana, video ve screenshot'lardan gördüğüm kadarıyla İstanbul, İstanbul gibi duruyor. İnşallah oyun piyasada olunca bunun aksi bir durum olmaz. Bu arada İstanbul dar sokaklarıyla oyunun en zor şehri olacağa benziyor.

    Driv3r mükemmel grafikleriyle dikkat çekiyor. Kaplamalar çok detaylı ve özenle hazırlanmış. Şehirlerin yanında arabalar da çok güzel görünüyor. Kaplamalardaki detay araçlar için de geçerli. Bu da gözlerimiz açısından iyi ancak sistemimiz açısından kötü bir durum. Bu arada patlama efektlerinin de göz doldurduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

    Oyunun fizik modellemesi de bir harika. Aşırı gelişmiş bir fizik modellemesi kullanılmış. Sıkılan her merminin araç üzerinde yaptığı etki, kazalardan sonra arabaların aldığı hasarlar ve araçların Vice City'dekine benzer rampalardan atlamaları da başarılı.

    Driv3r ses ve müzik konusunda da iddialı gözüküyor. Karakterlerin seslendirmeleri Hollywood yıldızları tarafından yapılmış. Müzikler de bulunduğunuz şehre göre farklılık gösteriyor.(www.driv3r.com adresinden oyunda çalan tüm parçaları dinlemek mümkün)

    Son olarak, oyun haziran ayı içinde önce konsollara, daha sonra da PC'ye gelecek. Geçtiği üç şehirden biri İstanbul olan Driv3r, piyasaya çıktığı zaman, nasıl olursa olsun, Türkiye'de çok ses getireceği kesin.
#12.06.2009 06:48 0 0 0
  • Teşekur ederim ...! Saol
#28.07.2011 12:48 0 0 0