Modern Şömine Süslemesi

Son güncelleme: 12.06.2009 15:25
  • Modern Şömine Süslemesi - Modern Şömine

    Ön cephesi MDF ya da ahşap kaplı şömineler için)

    Halat ve dekoratif taşlar kullanarak kolayca çağdaş ve çarpıcı bir ambiyansta okyanus havasını oturma odanıza taşıyabilirsiniz.

    noimage

    1) Beyaz emülsiyonla şöminenin çevresini ve kozalak şeklindeki topuzları boyayın. Boya kuruduktan sonra bir kat vernik sürün.
    2) Halatın boyunu, iki köşeye yerleştireceğiniz topuzların arasında gerilecek ve topuzların etrafına dolaşacak kadar uzun tutun.
    3) Topuzun boynuna silikon sürüp ipi sabitleyin. Halatın uç kısmının, topuzun arkasında kalmasına dikkat edin. Halatın açıkta kalan ucunu ise aynı yöntemle diğer topuza sabitleyin.
    4) Topuzları şöminenin üzerinde bulunan rafın iki kenarına yerleştirerek ipin gergin durmasını sağlayın. Bu durumda topuzun altına ve rafa matkapla birer delik açıp raf ile topuzu birbirine vidalayın.
    5) Diğer topuza da aynı işlemi uygulayın. İki topuzun arasındaki halatın gergin durması için, işlem bittikten sonra topuzları hafif çevirerek halatı biraz daha sarabilirsiniz.

    noimage noimage noimage

    Önemli: Farklı şekillerden oluşan topuzlar kullanabilirsiniz. Ayrıca halat yerine kalın renkli örgü ipi de kullanmak mümkün.
#12.06.2009 15:25 0 0 0