Klasik Şömine Süslemesi

Son güncelleme: 14.06.2009 18:01
  • Klasik Şömine Süslemesi - Klasik - Şömine Süslemesi

    (Ön cephesi MDF ya da ahşap kaplı şömineler için)

    noimage

    1) Kenarlık süsünü şömine rafı uzunluğuna göre kesip beyaz astar boyayla boyayın. MDF süsün arkasını önce açık mavi renge boyayıp, kuruduktan sonra taşmayacak şekilde boydan boya ahşap tutkal sıkarak, rafın ön kenarına tutturun.
    2) MDF süsü raf kenarına belirli aralıklarda cam çivileri çakarak sağlamlaştırın. Çakarken çiviyi tutmanıza kolaylık sağlayacak küçük bir parça kağıt kullanın. Bunun için çiviyi çakmadan önce kağıda takın (orta resimde tarif edildiği şekilde). Diğer süsü, şömine ağzının hemen kenarına çerçeve olacak şekilde, aynı yöntemi kullanarak sağlamlaştırın.
    3) Daha temiz bir yüzey elde etmek istiyorsanız, çaktığınız çivilerin dışarıda kalan başlarını ince uçlu demir bir destek aracılığıyla çivilerinizi zeminle aynı seviyeye gelecek kadar çakmaya devam edin (alt resimde tarif edildiği şekilde).
    4) Raf sırtındaki duvara tutturacağınız MDF süsünün arka yüzünü ve kenarlarını açık mavi rengine boyayıp kurumasını bekleyin. Tutkal kullanarak duvara yapıştırdığınız MDF süsünü aynı yöntemi kullanarak duvara çakın.
    5) Şöminenin ön cephesinde boyanmamış her yeri açık mavi rengiyle iki kat boyayıp kuruduktan sonra, üzerine birkaç kat vernik uygulayın.

    noimage noimage noimage
#14.06.2009 18:01 0 0 0