Engellileri unutmayalım

Son güncelleme: 15.06.2009 23:19
  • Engelliler toplum tarafından farklı şekillerde karşılanmaktadır. Bu tamamen bizlerin bilinç düzeyleri ile ilgilidir ve toplumsal bir sorunumuzdur. Bu anlamda bireyler olarak en önemli görevimiz toplumsal bilinçlenmeyi sağlamaktadır. Herkes bilmelidir ki engellilik her an, hepimizin karşılaşabileceği bir durumdur.

    Anneler de toplumumuzun en duyarlı ve en hassas grubudur. Geleceğimizin mimarı olan annelere düşen önemli görevlerden biri de toplumumuzda çok önemli yer kaplayan engelli ve engellilik konusunda çocuklarımızı bilgilendirmektir.

    Zihinsel ya da bedensel engel grupları ülkemiz şartlarında henüz hak ettikleri yaşam şartlarını yasal olarak ya da günlük yaşamda pratikte kazanamamışlardır.

    Engelliler pasif insan konumundan aktif ve verimli insanlar olarak topluma kazandırılmalıdır. Toplumumuzun ayrılmaz parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini yitirmelerine izin verilmemelidir. Üretken olan bu bireyler sosyal ve aktif yaşamda mümkün olan her alana kazandırılmalıdır. Bunun için gerekli fiziksel düzenlemelerin (kaldırımların, binaların, asansörlerin) düzenlenmesi gibi sorumluluklarında ilgililer tarafından dikkate alınması oldukça önemlidir.

    Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya; engellilerimizin yaşamdan kopmamalarını sağlamak için yürütülen çalışmalara destek olmaya, engelleri hep birlikte aşmaya davet ediyoruz.

    Fizyoterapist Murat Dalkılınç
#15.06.2009 23:19 0 0 0