Isparta - Senirkent - Senirkent Anadolu Lisesi

Son güncelleme: 17.07.2009 22:06
  • Isparta - Senirkent - Senirkent Anadolu Lisesi

    Okulumuz Senirkent Anadolu Lisesi 2005-2006 yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır. İlk açıldığında ilçemiz Senirkent Çok Programlı Lisesi bahçesinde şu an Senirkent Doktor Tahsin Tola Sağlık Meslek Lisesi Öğrenci Pansiyon binası olarak kullanılan binada eğitim dönemine başlamış olup 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönemine kadar bu binada devam etmiştir. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem başında Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı olan ve şu anda da Senirkent Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyon Binası olarak kullanılan binaya taşınmıştır. 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılı başında ise şu an ki binasına taşınmıştır.

    Okulumuz yeni binasına taşındıktan sonra hızlı bir şekilde binanın eksiklikleri giderilmeye çalışılmış olup ilk önce şu anki pansiyon binası 2006 yılında genel onarımdan geçmiş 2007 yılı kasım ayında da okul binasının çatısı ile derslikleri genel onarımdan geçmiştir. Yapılmış olan her iki onarımda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekle gerçekleşmiştir. Okul idaresi olarak hedefimiz okulumuzun şartlarını öğrencilerimizin gelişimlerine en uygun şekle getirmek ve okulumuzu güzel ülkemizin başarılı okulları sıralamasında üst basamaklara taşımaktır.

    OKULUMUZ HAKKINDA:
    Okulumuzda 9 derslik olup sınıflarımız 25 kişilik 'liktir

    VIZYONUMUZ:

    Daha çok genci yüksek eğitime yönelterek çağdaş yönetim anlayışı içinde çağdaş ortamlar sunarak nitelikli yöneticiler yetiştirmektir.
    Çağdaş standartlara erişmiş okul ve pansiyon imkânlarından yararlanarak kendisine, ailesine ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak yaratıcı, üretici gençler yetiştirmektir.Hızlı bir değişim yaşayan dünyamızda ülkemizin artan yönetimsel eleman ihtiyacını karşılayacak çağdaş ortamlarda eğitim görmüş gençler yetiştirmektir

    MISYONUMUZ:

    Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirerek bilgi çağının gerekleri doğrultusunda eğitim imkanına yatılı okulumuz sayesinde kavuşmuş olan öğrencilerimizi iyi, donanımlı, temiz, sağlıklı ortamlarda yönetime katılımcı, dürüst, erdemli fertler olarak yetiştirmektir..

    Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen görev ve sorumluluklarımız paralelinde bilgi çağının gerekleri doğrultusunda eğitim imkanına yatılı okul sayesinde kavuşmuş olan öğrencilerimizi kendini iyi tanıyan, kendine güvenen, ihtiyaçlarını bilen, kendisine ve çevresine saygılı, topluma uyum sağlayan, ruh ve bedenen sağlıklı ve kültürlü bireyler yetiştirmektir..
#17.07.2009 22:06 0 0 0