Karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karnına ve çekirdekleriyle birlikte tüketilmesi gerektiği belirtildi ve çekirdeklerinin de çok faydalı olduğu hatırlatıldı
Sakarya Vatan Hastanesi Başhekimi Dursun Bostancı, karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı maddenin kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olduğunu belirtti Bostancı, "Karpuzun çekirdekleri çok faydalı Karpuz çekirdeği, midede herhangi bir şikayete sebep olmaz Ayrıca az miktarda olsa bile barındırdığı likopen maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor"diye konuştu
Karpuzun aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsak hareketlerini düzenlediğini ve bağırsak kanseri türlerinden koruduğu bilgisini veren Bostancı, "Yağ ve kolesterol içermiyor
Büyük bir kısmının su olması sebebiyle vücudun
yaz aylarındaki sıvı kaybını önlüyor
Böbrekleri çalıştırıyor, idrarı düzenliyor Bol miktarda B ve C vitamini içeriyor, zindelik ve enerji veriyor
Antioksidan özelliği ile kanserden koruyucu etkiye sahip Karpuz, kilo vermeyi kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu