Adam Sandler

Son güncelleme: 03.08.2009 17:17
  • Adam Sandler - Adam Sandler Kimdir - Adam Sandler Resimleri - Adam Sandler Biyografisi - Adam Sandler Hakkında

    Adam Richard Sandler (d. 9 Eylül 1966), ABD'li sinema oyuncusu, aktör, yönetmen, şarkıcı, senarist ve yapımcı.

    noimage

    Eski bir Saturday Night Live üyesi. Günümüzde ünlü bir komedyen olan Adam Sandler, ayrıca Punch-Drunk Love, Spanglish ve Reign Over Me gibi duygusal filmlerdede rol almıştır. İlk ve şimdilik tek Altın Küre adaylığını da Punch-Drunk Love filmindeki rolüyle kazanmıştır. Oynadığı her filmde Rob Schneider'ın küçük bir rolü olmuştur. ayrıca Rob Schneider'ın başrol oynadığı filmlerde de Adam Sandler'ın bir rolü olmuştur. Bu ikili birbirlerinin filmlerinde mutlaka görünürler. Örneğin Adam Sandlerın başrol oynadığı en uzun koşu isimli filmde Rob Schneider maç sırasında tribünde seyircileri coşturan kişidir yaklaşık 5-10 saniyelik bir rolü vardır.


    Adam Richard Sandler, 9 Eylül 1966 tarihinde Judy (öğretmen) ve Stanley Sandler (elektrik mühendisi) tarafından dünyaya geldi. Brooklyn'de doğan Adam, Manchester, NH'ye ailesiyle taşındığında sadece 5 yaşındaydı. 1991 yılında BFA ya New York Üniversitesi'nden mezun oldu.

    Kariyeri

    17 yaşında Adam, bazı küçük gösterilerle çok beğenildi ve daha sonra stand up konusunda iyi olduğunu anladı. 80'li yılların ortasında The Cosby Show'da Theo Huxtable'in arkadaşı Smitty'i bir sezon oynadı. 17 yaşında kardeşinin zoruyla yaptığı gösteriden sonra onu komedyen Dennis Miller keşfetti. Adam o zamanlar sadece bir dizide ve MTV'de gözükmüştü. Miller onu Saturday Night Live'ın yapimcısı Lorne Michaelsle buluşturdu.1990 yılında Sandler SNL'de yazar olarak başladı ve birkaç yıl sonra ise oyuncu olarak da kendini gösterdi. 1992 yılında ABC Afterschool Specials'ın bir bölümünde uyuşturcu satıcısı rölünde göründü. "The Chanukah Song" dahil olmakla birlikte şarkı söylemeye de başladi ve 1995'te yıldızı ve film kariyeri iyice parladı. Müzik kariyerine gelince Adam Sandler'ın son albümü "Stan and Judy's Kid" tüm zamanların piyasaya çıktığı ilk hafta en çok satılan komedi albümü oldu ve Billboard listesinde 16.sıraya kadar yükseldi. Daha önceki üç albümü de platin plak kazanmıştı.

    Filmleri

    İlk rolü Going Overboard (1989) filminde başrol oldu. Filmde bir stand up'çının(Sandler) bir gemide tam performansını sergileyecekken teröristlerin saldırısına uğraması konu alınıyordu. Adam ne yazıkki filmde başarılı olamadı ve komedi yönünü pek gösteremedi. Filmdeki bütçe içinse "Bütçe az değildi, hiç yoktu" demiştir. İkinci filmi Shakes The Clown'da, Shakes isimli alkolik bir palyaçonun başına gelenler konu alınıyordu. Adam onun arkadaşı Dink rölündeydi. Daha sonra Coneheads(Sivri Kafalar) filminde Dan Aykroyd,Ellen DeGeneres,Jane Curtin,Chris Farley'le rol aldı.Ardından gelen Airheads ise yine Chris Farley,Steve Buscemi,Joe Mantegna ve Brendan Frazer gibi ünlü isimlerin bulunduğu bir kadroyla çekildi. 1994'te başrolünü Steve Martin'in oynadiği Mixed Nuts'da görüldü. Ve Adam şöhreti 1995 yılında çekilen Billy Madison filmiyle yakaladı. Filmde, 27 yaşında çocuksu, saf ve sorumusuz Billy Madison rolündeydi. Billy'nin, otelcilik sayesinde çok zengin olan ve emekliye ayrılmayı düşünen babasından kalacak Madison Otelleri'ne sahip olabilmek ve bu işi devralıp üstesinden gelebileceğini ispatlamak için tek şansı 2 haftada bir sınıfını geçerek 12 yıllık okulunu tamamlamak üzere yeniden okula başlamaktı. Ve ardından gelen Happy Gilmore'da ise tarafından yetiştirildiği babaannesinin evini kurtarmaya çalışan, hokey oyuncusu olmak isterken para kazanmak için kendini golf oynarken bulan Happy Gilmore karakterini canlandırdı. İki filmin mükemmel başarısından sonra Adam kendi film şirketi olan Happy Madison'u kurdu. 1997 yılında Bulletproof isimli Aksiyon\Komedi filminde Archie isimli bir suçluyu canlandırdı. Ardından gelen The Waterboy ve Big Daddy iyi bir başarı sağladı.Chevy Chase 'in Dirty Work filminde ise küçük bir rol olan Satan(şeytan)'ı canlandırdı. 2000 yılnda Little Nicky Quentin Tarantino tutmayan bir film oldu. Daha sonra birçok filmin yapımcılığını yaptı. The Animal ve Hot Chick filmlerindeki kısa rollerinden sonra Adam, Punch Drunk Love filmiyle Altın Küre'ye aday oldu. Ardından Couch isimli kısa film ve Jack Nicholson ile Anger Managament filminde oynadı. Daha sonra Spanglish,The Longest Yard ve tabi ki Click filmiyle ününe ün katdı. Ama onu ilk şöhrete kavuşturan film The Wedding Singer filmi oldu. Ayni filmdeki Drew Barrymore ile 2004'de 50 First Dates(50 İlk Öpücük) filminde rol aldı. Şimdilik son filmleri Reign Over Me ve I Now Pronounce You Chuck And Larry. Bunun disinda, çok iyi arkadaş olan Rob Schneider ve Adam, birbirlerinin filmlerinde kısa rol veya yardımcı rol olarak sık sık görünürler.

    Son olarak Adam Sandler'ın 2008 Aralık ayında gösterime girmesi beklenen yeni bir film projesi bulunuyor: Bedtime Stories. Filmde yeğenlerine uyumadan önce anlattığı hikyelerin gerçeğe dönüşmesiyle hayatı değişen bir otel görevlisini canlandıracak.

    Kısa filmleri

    A Day with the Meatball
    A day with the Meatball, 2002 yapımlı bir Happy Madison kısa filmi. Adam Sandler'ın 2004 yılında ölen köpeğinin (Meatball/ Köfte) bir gününü komik bir şekilde gösteren ve 2 dakika kadar süren kısa filmdir. Meatball'un kütüphaneye, okula ve spor salonuna gidişi, kız arkadaşıyla sahilde yürümesi, vs. gibi bir gününü konu alan kısa film çalışmasıdır. Adam Sandler da iki defa gözükmektedir.

    Blossoms and Blood
    Blossoms And Blood (Blossoms & Blood) 2003 yılında piyasaya sürülmüş kısa filmdir daha doğrusu dvd extra.Punch-Drunk Love (2002) filminin 24 haziran 2003 yılında piyasaya sürülen 2 diskli DVD versiyonunda bu 12 dakika süren görüntü yer almaktadır.Yönetmen ve Senarist`in Paul Thomas Anderson olduğu bu kısa film(Anderson The Couch isimli kisa film içinde daha sonra Sandlerle çalıştı) aslında Punch-Drunk Love filminin silinmiş müzikli bir sahnesidir.Oyuncular yine aynı Adam Sandler ve Emily Watson.Jon Brion `un Here We Go (Buraya gidiyoruz) isimli şarkısı eşliğinde süren kısa fakat çok ilginç bir kısa film.Bunun dışında Jeremy Blake`in başarılı sanatlarıda olabildikçe gösterilmişdir.

    The Couch
    Televizyon için çekilmiş Bir Koltuk (The Couch) 2 dakikaya yakın süren bir kısa film.Paul Thomas Anderson`in yönetmenliği altında çekilmiş bu siyah beyaz filmin tek oyuncusuysa Adam Sandler. Kısa filmin konusuna gelince bir adam Sandler) koltuk almak için gelir fakat burda bir koltuk ve bir kanepe deneyince başına garip olayler geliyor.Yapımın yılıysa 2003 yılında yapılmıştır.


    Ödülleri

    Altın Küre Ödülleri
    Adaylık: Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü - Müzikal veya Komedi
    2003 Punch-Drunk Love

    Amerikan Komedi Ödülü
    Adaylık: Sinema Dalında En Komik Aktör Amerikan Komedi Ödülü
    1998 The Wedding Singer

    Emmy Ödülleri
    Adaylık: TV program Dalında En İyi Senaryo Emmy Ödülü - Eğlence ve Müzik programı (adaylığı paylaşdı)
    1991 Saturday Night Live
    Adaylık: TV program Dalında En İyi arşiv Emmy Ödülü - Eğlence ve Müzik programı (adaylığı paylaşdı)
    1992 Saturday Night Live
    Adaylık: TV program Dalında En İyi arşivleme Emmy Ödülü - Eğlence ve Müzik programı (adaylığı paylaşdı)
    1993 Saturday Night Live

    Çocukların Seçimi Ödülü
    Kazandı: Sinema Dalında En İyi Aktör Çocukların Seçimi Ödülü
    1999,2000,2003,2005,2007 The Waterboy,Big Daddy,Mr.Deeds,50 First Dates,Click
    Kazandı: Sinema Dalında En İyi Seslendirme Çocukların Seçimi Ödülü
    2003 Adam Sandler's Eight Crazy Nights
    Çocukların seçimi Wannabe ödülü.

    MTV Film Ödülleri:
    1996: MTV Film Ödülü, En iyi dövüş, Happy Gilmore; Bob Barker ile birlikte
    1998: MTV Film Ödülü - En iyi öpüşme, The Wedding Singer; Drew Barrymore ile birlikte
    1999: MTV Film Ödülü - En İyi Komedi Performansı, The Waterboy

    ShowEast
    Kazandı: Yılın Komedi Yıldızı ShowEast Ödülü
    1999,2003

    Razzie Ödülleri
    Kazandı: Sinema Dalında En Kötü Aktör Razzie Ödülü
    1999 Big Daddy

    Özel Hayatı

    Uzun zamandır sevgilisi olan Jackie Titone'a 2002 de evlenme teklif etti,2003'te evlendiler ve 2006da bir çocukları oldu.Kasım 2008 yılında ikinci kızları dünyaya geldi.


    Adam Sandler Resimleri
    https://www.main-board.com/unluler/254252-adam-sandler-resimleri.html
#03.08.2009 17:17 0 0 0