Bıçak Sırtı Yaşanan Hayatların Devriâlemi

Son güncelleme: 10.09.2009 11:33
  • Bıçak Sırtı Yaşanan Hayatların Devriâlemi - Serkan Arslan

    Adam gibi ayrılıklar yaşanmaz oldu. Yaşadığım yaşlandığın bu topraklarda aynı dili konuştuğum insanlar canımı yakar olduysa eğer hata diye bir şey yoktur çünkü paylaşımların azaldığı yerde hatalar yerini menfaat kar ilişkilerin kollarına bırakmış demektir. Sevmek eğer içinde yarının umudunu taşımıyorsa ve ayrılıklar hep isyankâr kelimelerle tamamlanıyorsa çoktan aynı dilin farklı anlamları olmuşuz demektir. Evin kapısını araladığınızda adımınızı atacağınız bir komşunuz yoksa çoktan var olduğunuz zamanın kapı ardında kalmışsınız demektir. Sokaklar acımasız ve güvensiz, şehir her vakit karanlığa gömülü kalmış demektir. Zor zamanlarınızın vazgeçilmez insanları sizi adınızın ötesinde hatırlamıyorsa hayatınızın onlara ayırdığınız bölümü çoktan anıların tozlu sayfalarında kalmış demektir
    Adı Serkan olan kısa boylu zayıf ve yüzü solgun bir genç tanırsanız bir gün bilmelisiniz ki bu yorgun düşüncelerin gölgesinde güneşini kaybetmiş hazanın en acıtan yanını taşıyor demektir. Ömrünü orta gelirli bir mahallenin dededen kalma evinde sürdürmekte ve her gün bir gazetenin bir manşetinde kara düşüncelerle hayata tutunacak bir yol aramaktadır.
    Ne olacak şu canım ülkemin acınası halleri diye yas tutmaktadır. Kardeş milletlerin katil düşüncelerinde ömründen bir gün daha siler halde yaşlanmaktadır.
    Okumanın aptallık sayıldığı düşünceler arasında kaybolmakta ve her güne yeni bir hırsızlık olayıyla uyanmaktadır
    Doğuda bir şehrin en ücra köyünde yaşayan bir kız çocuğuyla karşılaşırsanız bilin ki yüzünde eksik olan gülümsemelerini bacasız bir okulun kırık sıralarında beslenmesiz çantasının içinde bırakıp çoktan umutsuzluğa satılmış vaziyettedir.
    Batıda bir genci bir hastanenin bahçesinde yalnız ve bıkkın bulursanız onu da ışıklı caddelerin yüksek sesli kaldırımlarında hayatına damardan vurulan bir şırıngayla son vermek isterken bulmuşsunuzdur
    Herhangi bir şehrin sıradan bir sokağında gecenin bir vakti bir çığlık sesi yankılanıyorsa bir kadın çaresizliğinin elini kolunu bağlamış bir haliyle yüzüne indirilen tokatların son bulmasını beklemektedir.
    Kurşun seslerinin eksik olmadığı mahalle aralarında vurulma korkusuyla yaşayan insanların çocuklarına hazırlayamadıkları geleceklerinin yasını tutmaktadır.
    Bıçak sırtı yaşanan hayatların sonu anımsanmayan ya da önemsenmeyen ölümsüz devriâlemi

    Serkan Arslan
#10.09.2009 11:33 0 0 0