Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta

Son güncelleme: 23.09.2009 23:42
  • üzümlü bezeli pasta nasıl yapılır - üzümlü pasta tarifi - pasta tarifleri
    noimage
    Malzemeler:

    100 gr. tereyağ
    100 gr. şeker
    bir paket vanilyalı şeker
    2 yumurta
    bir fiske tuz
    200 gr. un
    2 tatlı kaşığı kabartma tozu
    300 - 400 gr. frenk üzümü
    beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker
    Fırını 180 C'ye ısıtın.

    Hazırlanışı:
    Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.
    26 cm.'lik kelepçeli kalıbı yağlayın hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
    Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C'ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.
    Mutfak tezgahında soğutun.
#23.09.2009 23:42 0 0 0