Malzemeler:
3 adet yumurta
150 gr.un (1 su bardagi)
120 gr.seker (6 corba kasigi)
2 cay kasigi kabartma tozu
Ic malzeme:
1 paket krem santi
Süt, marmelat (visne, kayisi arzuya göre)
Üzeri icin pudra sekeri veya pasta kremasi
Ve ya:
Ici icin puding hazirlanir.
Ic malzeme tamamen arzuya baglidir.
Yapilisi:
Yumurtalarin sari ve beyazlari ayrilir.Ayri kaplara konularak sekerin yarisi (3 yemek kasigi) sarisina, diger yarisi yumurta beyazlarina ilave edilir. Yumurta sarilari koyulasana kadar cirpilir. 2 cay kasigi kabartma tozu una ilave edilir ve yumurta sarilarina eklenir yavasca karistirilir. Diger taraftan yumurta beyazlari kar beyazligini alana kadar cirpilir ve yavas yavas diger karisima eklenir. Dikdörtgen firin tepsisine backpapier (yanmaz kagit) serilir hamur tüm tepsiye yayilir.10 dak. 180 derecede pisirilir.Firindan cikan hamur temiz bir bez uzerine alinir ve rulo seklinde sarilir.Sogumaya birakilir.
Icine arzuya göre marmelat ve krem santi veya puding hazirlanir.Rulo hamur acilir ici konduktan sonra tekrar yuvarlanir.Üzerine arzuya göre pudra sekri serpilir veya pasta kremasi hazirlanir.