Malzeme
- 3 yaprak yufka
- 125 gr Sana yag
- 2 yumurta
- 125 gr beyaz peynir
- 1/2 demet dereotu
Hazirlanisi
Sana yagini bir kapta eritin. Beyaz peyniri bir kaba koyup içine 1 yumurta kirin. 0nce ince dogranmis dereotunu katip bir çatal yardimiyla ezip iyice karistirin.
Yufkalardan birini yayin. Firça ile tüm yüzeyini eritilmis Sana ile yaglayin. 0kinci yufkayi üstüne koyup tekrar yaglayin. Üçüncü yufkayi üstüne koyup hafif bastirarak yapistirin. Yufkalari biçakla önce ikiye sonra dörde bölün. Sonra bu dört parçanin her birini üçe bölün.
Her birinin içine peynirli içten bir kasik koyarak sigara böregi sararmis gibi sarin. Hazirlanmis olan 12 adet böregi soguk su dolu bir kaba koyup 5 dakika bekletin.
Firin tepsisini yaglayin. Börekleri hafifçe sikarak sudan çikarin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Üzerine çirpilmis yumurta sürün.
Tepsiyi firina koyarak 200 derecede isitin. Böreklerin üzeri kizarana kadar yaklasik yarim saat pisirin
_________________