Hazırlanışı:
* Patatesleri haşlayıp soyun. Ezerek püre haline getirin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını bir tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
* Derin bir kâseye patates püresi, soğan ve kaşarpeynirini alıp iyice karıştırın.
*Yoğurdu bir kaba alıp kalan sıvıyağı ve 1 yumurtayı ekleyin. İyice çırpın.
*Yufkaları 6-7 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımı bir fırça ile sürün. Şeritlerin uç kısımlarına 1?er kaşık iç malzemeden koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın.
* Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.