su bögreginin nasil yapildigini bilmiyorum ama cok güzel oldugunu ve lezetli oldugunu biliyorum bu tarifi bilen yazsin cok sevinirim :danke: :danke: :oki:
ben biliyorum biraz önce yeyim ögle yemeginde annem yapmisti...
hamuru aciyorsun sicak suda kaynatiyorsun tespiye seriyorsun her iki adet hamurdan sonra arasina maydonuzlu peynir koyuyorsun toplam alti hamurdan yapinca citir citir oluyor sonra üzerine yag koyularsun ve firinda pisiriyorsun sonra yapinca beni cagiriyorsun afiyetle yiyoruz))
:oki:
:super: ok seni cagiririm ama annenide cagirim da bana iyice ögretsin su bögregini baya zormus bögrek ya ama deniyecegim sagol :razi:senden :danke: :danke: :danke:
yok canim ya zor degil aslinda kolay da annem ögretir Allahima sükür böyle bir annem var elinden her yemek gelir çok hamarattir bize yaptigi yetmez mahallenin bile tatli böreklerine yardim eder....
:oki:
Yumurtalar genis bir kapa kirilir. iki cay kasigi tuz konup cirptlir. Un ilave edilir. Yogrularak bir hamur elde edilir. 14 esit parcaya bölünerek yuvarlai1r. Nemli bez alt1inda yarim saat dinlendirilir. Her yumak unlanip 35-40 cm. cap1inda ince acilir. yüzeyleri hafif unlanarak katlanir, kenara konur. Yaglanmis bir tepsiye acilan yufkalardan biri kuru olarak yayilir. Büyük bir tencerede bolca su kaynatilir. 1-2 corba kasigi tuz atilir. Yufkalarin her biri kaynayan suya acik olarak daldirilir. Delikli kepceyle alt-üst edilerek iki-üc tasim kaynatilir. 0cinde bol soguk su bulunan bir tencereye cikarilir. Bu tencereden alinan yufkalar fazla suyu süzülerek tepsideki kuru yufkan1n üzerine, tek tek, aralarina eritilmisw yag gezdirilerek yayilir. Tenceredeki soguk su ilindikca soguk su eklenir. Yedinci yufkaya gelindiginde, araya ufalanmis beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz serpilerek islemlere devam edilir. En üste konan yufka, haslanmadan kuru olarak yayilir. Üzeri bolca yaglanarak catalla bir kac yerinden delinir. Önceden isitilmis firinda, orta isida, alti-üstü kizarincaya kadar pisirilir.
(istenirse, yuvarlak kalin bir tepside, hafif ates üzerinde cevrile cevrile de kizartilir. Düz bir tepsi yardimiyla ters yüz edilip diger taraf da kizartilir.)