Malzemeler.
Su bardagi un
3 Su bardagi seker
1 Tatli kasigi yas bira mayasi
2 Çorba kasigi erimis margarin
1 Çorba kasigi limon suyu
2 Su bardagi kizartmak için zeytinyagi
Yap1l1_1:
Yas bira mayasi 1 tatli kasigi seker,biraz su ile ezilir.Un erimis margarin ,tuz konur.Yavas yavas su ilave edilerek ezilmis yogurttan daha koyu bir hamur yapilir.
*** Üzeri örtülüp ilik bir yerde iyice kabarincaya kadar mayalandirilir.
*** Seker 3 bardak su ile kaynatilir.Köpükleri alinip limon suyu katilir.Koyu olmadan bir surup yapilir.
*** Yag bir tencerede kizdirilir.Hazirlanan hamur sol avuç ile sikilip yaglanmis kasikla findiktan biraz büyük alinip yaga atilir.
*** Lokmalar kizarinca delikli kepçe ile kagit üzerine çikarilir.(Fazla yagi emmesi için)
*** Bekletmeden soguk suruba atilip 1-2 kere karistirilir.
REVANI
Malzemeler.
6 Yumurta
1 Su bardagi un
1 Su bardagi+2 Çorba kasigi irmik
4,5 Su bardagi seker
Limon kabugu rendesi
Yarim Limon Suyu
Yap1l1_1:
4 Su bardagi seker,4 su bardagi su ile kaynatilip sulu bir surup yapilir.
*** Yumurtalar ile yarim bardak seker ,limon kabugu rendesi çarpilip koyu yogurt kivamina getirilir.Limon suyu konup 1-2 kere daha çarpilir.
*** Elenmis un ve irmik karisimi ilave edilip karistirilir.
*** Yaglanmis kaliba veya tepsiye bosaltilip orta hararetli firinda pisirilir.(25-35 dak)
*** Daha büyük bir tepsiye alinip üzerine sicak surup dökülüp kapak kapatilip hafif ateste çevirerek surubu çektirilir.Böylece revani 1,5 misli büyümüs olur.