Malzemeler:
500 gr. asurelik bugday
1 çay bardagi pirinç
1 çay bardagi kuru fasulye
1 cay bardagi nohut
1/2 su bardagi çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardagi kuru ceviz
6-7 adet kuru kayisi
6-7 adet kuru incir
1 bardak süt
1 kahve fincani gülsuyu
1,5 kg. tozseker
Üstü için:
2 yemek kasigi helva fistigi
1 kahve fincani kusüzümü
1 çay bardagi kavrulmus findik
1 yemek kasigi yesil fistik
Yapilisi:
1 - Bugday, fasulye ve nohudu ayiklayip aksamdan suda islatin. Incir, kayisi ve üzümü de yikayip islatin.
2 - Bugdayi, 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede atese koyun. Bugday taneleriyumusayana kadar, kisik ateste 4-5 saat pisirin. Sonra da yikanmis pirinç ve 1 bardak süt katin.
3 - Bugday tanaleri ve pirinç gerektigi gibi pisince(eger süzme asure yapmak istiyorsamiz) süzgeçten ezerek geçirin. Ya da süzmeden taneli asure yapin.
4 - Haslanmis fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarini çikartin; biraz haslanmis kayisi ve incirleri de küçük parçalaria bölün; üzümleri hafifçe haslayin. bunlarin hepsini asureye katin, seker, kiyilmis cevizin yarisiyla gülsuyunu kaynatin.
5 - Asureyi kaselere bosaltin. Biraz soguduktan sonra üzerini fistik, kusüzümü, findik, cevizle süsleyin.