Altan Çetin

Son güncelleme: 14.10.2009 21:45
  • Altan Çetin Kimdir - Altan Çetin Resimleri - Altan Çetin Biyografisi - Altan Çetin Hakkında

    7 Ocak 1969'da dünyaya gelir.Müziğe olan ilgisi 20'li yaşlarda artmaya başlar.Bar'larda şarkı söylemesi,hatta Tarabya'daki piyanist şantörlük dönemi bestecilik öncesi Altan Çetin'in son demleridir.

    90'lı yılların başı ile beraber Altan Çetin,şarkıcılık serüvenine son verir ve artık söyleyen değil üreten konumuna geçer..Milyonların dillerine dolanacak,onların ruhlarını okşayacak,eller havaya yaptıracak şarkılara imza atacaktır artık.

    Bu dönemde işe Emel Müftüoğu ile başlar. ''Ruhun Duymaz'' isimli albümde 2 şarkıya imza atar.Bu albümün Altan Çetin içinse bir önemi vardır.''Denemeye Değer'' isimli parçayı Sezen Aksu ile beraber yazmışlardır.

    Besteciliğin başlangıç döneminde hit olmasa da güzel şarkılar yapar.Aslında bu fırtına öncesi bir sessizliktir.Ta ki 1999 yılına kadar.Bu döneme kadar olan süreçte,Deniz Seki,Demet Sağıroğlu ve Yeşim Salkım'ın diskografisi'nde yerini alan Çetin,1999 yılı ile birlikte inanılmaz bir yükselişe geçer.

    Yükselme döneminin en önemli işi süphesiz ki İzel'dir.''Bir Küçük Aşk'' isimli albüm gerek Altan Çetin,gerekse İzel için büyük bir başarıdır.

    Galibi Sen gibi harika ötesinde bir slowla insanların gönlünü fethetmesinin yanı sıra,Yok Yere ve Yelken gibi parçalarla tatil mekanlarında ve gece kuluplerinde milyonları coşturur bu albüm.

    Yine aynı dönem,Sibel Can'da nasibini almıştır Altan Çetin'den.,Sibel'e verdiği ''Bence Talih'' sanatçının şöhretini adeta katlamıştır.

    Ve 2000'li yıllar.Bay beste işçisinin piyasayı silip süpürdüğü zaman dilimi.Türkiye Hande Yener'le tanışacaktır.Tabi bu işin altından da Altan Çetin çıkar ve Hande Yener'in ilk albümü ''Senden İbaret'i '' yapar.Bu albüm o kadar başarılı olur ki,Hande Yener bir anda müzik piyasasının gündemine oturur.

    Yalanın Batsın'lar,Yoksa Mani'ler,Senden İbaret'ler,Bunun Adı Ayrılık'lar çoktan milyonların diline dolanmıştır.Hande Yener bir anda geleceğin Ajda Pekkan'ı ilan edilmiştir.

    Bay beste işçisi,artık iyice kendine gelmiştir.Ve tekrar İzel'ine döner ve o'na ''Bebek''isimli albümü yapar.Albüme adına veren Bebeğin yanı sıra,Geceler Kara,Haberin Olmaz ve İzel'le düet yaptığı Boşver isimli şarkılar her zaman olduğu gibi tavan yapmıştır.Ve o dönem ''Bebek'' isimli şarkının sözleri bir çok tv dizisinde replik olarak yerini almıştır.

    Yıllar geçtikçe Altan Çetin'i durdurmak mümkün olmamış,bay beste işçisi piyasanın tozunu dumana katmıştır.Altan Çetin,o kadar başarılı olmuştur ki,meslektaşı şarkıcı Suat Sayın,röportajında,'' Her yerde Altan Çetin şarkıları var,gün gelecek bu adamda bitecek'' diyerek bir nevi Çetin'in başarılı olduğunu kabul etmiştir.

    Bay beste işçisi,günümüze kadar 100'den fazla şarkıya imza atmıştır.Hande Yener'e 4 albüm,İzel'e iki albüm 20 şarkı yaparken, Nilüfer'e '' Gözünaydın'', Mustafa Sandal'a,'' ''Helal Et ve Tuşuma Bas'',Emrah'a '' Kabul ve Tırlamışım'', İbrahim Tatlıses'e ''Tabi Tabi'' derken ,Gülşen'e '' Ya Tutarsa '' temennisinde bulunarak adı geçen sanatçıların albümlerine ve şöhretlerine tavan yaptırmıştır.

    Yüzlerce söz,beste,aranje ve vokal'in yanı sıra solistliğe'de adım atarak,sevenlerinin karşısına ''Martılar '' isimli şarkısıyla çıkmıştır.Enbe Orkestrası'na konuk sanatçı olarak katılan bay beste işçisi şarkılarıyla yediden yetmişe herkesin gönlünü fethetmiştir.


    Diskografi: (Bazıları)

    Emel Müftüoğlu: Denemeye Değer,Ruhun Duymaz

    Deniz Seki: Yeter Ki Sev, Ey Kalbim ,Benim Derdim,Dile Benden

    Demet Sağıroğlu: Dayanamam, Yanmayasın, Uyanır Uyanmaz Gelemem ,Aynı Gece

    Emrah:Sokulsana,Tırlamışım,Kabul

    İzel: Bir Kücük Ask, Galibi Sen,Bir Kücük Ask , Unutmak, Dayanamam, Ya Sus, Beni Birak, Elele, Carsaf, Bebek, Haberin Olmaz, Kiyamadim,Geceler Kara, Sekerim, Vurmusum, Efendim, Bosver,Cocuk Yüzünde, Son Arzum

    Hande Yener: Yalanin Batsin,Bunun Adi Ayrilik,Güvenemiyorum,Yoksa Mani,Senden Ibaret, Anlamadin Ki,Sen Yoluna Ben Yoluma,Mendil,Acele Etme,Acı Veriyor,Kırmızı

    Ebru Gündeş: Telafi,Alev Alev,Ceza mı ?,Arayı Soğutmayalım

    Nalan:Acemi Balık

    Nilüfer:Gözünaydın

    İbrahim Tatlıses:Tabi Tabi

    Gülşen:Ya Tutarsa,Mucize

    Bu isimlerin yanı sıra,Alişan,Seda Sayan,Mercan Alev,Elif Turan,Bengü,Sefarad,Gülben Ergen ,Petek Dinçöz ve bir çok sanatçı ile çalışmıştır.

    https://www.main-board.com/unluler/277738-altan-cetin-resimleri.html#post3730788
#14.10.2009 21:45 0 0 0