Teksas, Türkiye'nin gözbebeği

Son güncelleme: 21.10.2009 21:01
  • noimage



    Türkiye'nin Ermenistan ile 14 Ekim'de Bursa Atatürk Stadı'nda yaptığı maçta spekülasyonlara sebep olabilecek davranışlardan kaçınan ''Teksas'' grubu, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.

    Maç sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere, UEFA Başkanı Michell Platini, TFF Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'nden istifa eden Fatih Terim ve diğer üst düzey yetkililerin övgülerini alan grup, büyük bir sorumluluğun altından kalkmaktan büyük gurur duyuyor.

    ''Teksas'' tribünü liderlerinden Selim Kurtulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği, Ermenistan maçından bir hafta önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul'da kabul ederek, ''Ermenistan'da alkışlarla çok iyi ağırlandım. Sizden de bu maçta böyle tavır bekliyorum. Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir davranışta bulunmayacağınıza inanıyorum'' dediğini söyledi. Kurtulan, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu isteğini ''Emir'' kabul edip, ona göre organize olduklarını söyledi.

    Kurtulan, kendileri için Bursaspor ve Türkiye'nin her şeyden önce geldiğine işaret ederek, ''Birçok kişi bizim bu maçta hata yapmamızı bekledi. 'Teksas', gerçek taraftarın nasıl olacağını gösterdi'' dedi.

    14-15 yaşından itibaren aktif olarak Bursaspor tribünlerinde yer almaya başladığını, 20 yılı aşkın süredir de tribün liderliği yaptığını anlatan Kurtulan, ''Teksas, Türkiye'nin en iyi tribünü. Bunu Ermenistan maçında taraflı tarafsız herkes gördü'' diye konuştu.

    Kurtulan, Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginliğin anımsatılması üzerine, bunun medya tarafından körüklendiğini, ''Teksas'' olarak böyle bir düşünceye sahip olmadıklarını, ilk yarının son haftasında İstanbul'da yapılacak Beşiktaş maçına gitmek istediklerini, bunun engellenmesi halinde haklarını hukuki zeminde arayacaklarını sözlerine ekledi.

    ''Teksas''ın kurucularından Rıfat Kıvandıran da Bursaspor'u çok yakından takip ettiğini dile getirerek, ''Bir maçta öyle çok bağırmışım ki ciğerlerim zarar gördü. 6 ay hastanede yattım'' dedi.

    Kıvandıran, 40 yıl önce Fuat yurtsever, Hüsen Kara, merhum Yaşar Genç ve Amigo Emin ile birlikte tribünleri coşturduklarını ifade ederek, eski dönemde kale arkasında darbuka, zurna, tef ve diğer müzik aletlerinin eşliğinde tezahürat yaptıklarını anlattı. ''Teksas''ın, adını kendi koymayan tek taraftar grubu olduğunu anlatan Kıvandıran, ''Bir gün Zonguldak deplasmanına gidiyoruz. Yıl 1967 veya 1968. Otobüslerle, özel arabalarla yola çıktık. Zonguldak halkı Bursapor taraftarlarını böyle görünce, (Şunlara bak, teksaslılar gibi gelmişler) dediler. O gün bu gündür tribünün adı 'Teksas'... 40 yıl önce oluşturduğumuz tribünün bugün Türkiye'nin gözbebeği olması bizi gururlandırıyor'' diye konuştu.
#21.10.2009 20:57 0 0 0
  • rıfat abi keşke gene dönseniz trbünlere özledik sizleri heleki baba yaşar keş şuan yanımızda olsada bi bir hindi baba yaptırsa gene
#21.10.2009 21:01 0 0 0