İzmir Karşıyaka Arena

Son güncelleme: 30.11.2009 23:53
  • Karşıyaka Arena - Karşıyaka Arena Hakkında - İzmir Karşıyaka Arena

    Karşıyaka Arena izmirin Karşıyaka ilçesinde bulunan ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün basketbol ve voleybol takımları; Beko Basketbol ligi 'nde yer alan Pınar Karşıyaka ve Aroma Bayanlar Voleybol Ligi'nde yer alan Dyo Karşıyaka'nın maçlarını oynadığı spor salonu. Karşıyaka Arena spor salonunun kapasitesi 5000'dir.

    Salonla ilgili Detaylar

    Salon, bir kompleks tasarımı biçiminde inşa edildi. 17 Ekim 2002 tarihinde temeli atıldı. Karşıyaka Belediyesi tarafından kaba inşaatı tamamlanan kompleks, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen hazır hale getirildi. Universiade 2005 Yaz (Üniversite Oyunları) için hazırlanan salon, 5000 seyirci kapasitelidir. (4200 ve gerektiğinde tribünlerin altkısımlarından açılabilen 800 koltuk)

    Tesisin en geniş kullanım alanı olarak dikkat çeken spor salonunda her iki pota arkasında yer alan elektronik skorbordların yanısıra tavana asılı olan dört taraflı dev skorbord da, izleyicilerin salonun neresinde olursa olsunlar, oyuncuların performans detaylarını rahatlıkla görebilecekleri biçimde yerleştirildi.

    Toplam 11 bin 650 metrekarelik alanda kurulan tesiste ayrıca, 500 seyirci kapasiteli antrenman salonu, aletli jimnastik, aerobik, kondisyon salonları, VIP Salonu, 100 kişilik toplantı odası, basın odası,doktor odası, soyunma odaları, 20 kişilik sporcu konukevi, 800 araçlık otopark, 5 adet kafeterya, yönetsel bürolar ve sporcu kantini yer alıyor.

    Salonda yer alan kırmızı koltuklar, salonun dört tarafını çevrelemektedir. Ayrıca tv kameralarının rahat çekim yapabilmesi için salonun en yüksek noktasında camlı bir kabin bulunmaktadır. Müthiş etkili bir akustiği vardır. Çevre düzenlemesi, mekan içi ferahlığı açısından nadir salonlardandır. Teknolojisi üst düzeydedir.

    Universiade 2005 organizasyonu sonrasında salon Karşıyaka Spor Kulübü 'ne devredilmiştir.

    Karşıyaka Arena spor salonu

    - Karşıyaka Arena nerededir,iletişim bilgileri nedir? Karşıyaka Arena Karşıyaka ilçesi,Mavişehir semti sınırları içindedir. Adres: 6521 Sokak No:21 Mavişehir / İZMİR Telefon: 0232 324 51 65 Fax: 0232 324 51 65 Seyirci Kapasitesi: 5000 Otopark Kapasitesi: 750

    - Karşıyaka Arenadaki olanaklar nelerdir? Karşıyaka Arena maç öncesi ve sonrası izleyicilerin rahatça vakit geçirebileceği Ege Park Mavişehir ve CarrefourSA alışveriş merkezlerinin tam ortasında sayılabilecek yerde bulunmaktadır.

    Salon ayrıca bulunduğu konum sebebiyle çevre ilçe ve semtlere ulaşım konusunda oldukça avantajlıdır.
    Karşıyaka Taraftarları tarafından Karşıyaka Arena bir mabet olarak görülmektedir.
#30.11.2009 23:53 0 0 0