Avrupa Basını 18.02.2006

Son güncelleme: 26.02.2006 10:50
  • noimage
    "En iyisi Mourinho"
    Sezon başında Chelsea'den Atletico Madrid'e transfer olan Mateja Kezman, eski menajeri Jose Mourinho'yu övdü. Portekizli teknik adamla aynı karaktere sahip olduğunu, bu yüzden anlaşamadıklarını söyleyen Kezman, "Yine de ondan çok şey öğrendim. Mourinho bugüne kadar çalıştığım en büyük teknik direktör. Taktik bilgisi ve strateji belirleme yeteneği en üst düzeyde" dedi.
    Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Chelsea'nin Barcelona'yı eleyeceğini iddia eden Sırp golcü, Stamford Bridge'den Vicente Calderon'a gelmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: "İngiliz futbolu tek tipti. Ayrıca Londra'da yaşamayı sevmiyordum. Sürekli yağmur yağıyordu. Eşim de Sırbistan'a dönünce Chelsea'den ayrılmak zorunda kaldım. Madrid'de kendimizi evimizde hissediyoruz. İngiltere ve Hollanda'nın aksine burada insanlar açıksözlü ve daha sıcak."
    noimage
    Lyon 3-1 Nantes
    Dün akşam Ligue 1'de oynanan mücadelede Lyon, Nantes'ı 3-1'lik skorla geçti.
    Juninho ile 9.dakikada öne geçen Lyon, 35.dakikada Mahamadou Diarra ile farkı 2'ye çıkartırken, 3.gol Fred'den geldi konuk ekibin tek golü 74.dakika Mamadou Diallo'dan gelirken Lyon aldığı 3 puanla Ligue 1'de liderliğini sürdürdü, ikinci sıradaki Bordeaux ile puan farkı ise 10.
    noimage
    Raul dönüyor
    Dizindeki sakatlıktan dolayı 3 aydır forma giyemeyen Real Madrid'in yıldız oyuncusu Raul Gonzalez, Deportivo Alavez maçı ile sahalara tekrar merhaba diyecek.
    En son FC Barcelona'nın deplasmanda Real Madrid'i 3-0 yendiği maçta forma giyen Raul, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Arsenal FC'ye de karşı oynayarak 100.kez bu turnuvada oynama şansını elde etmiş olacak.
    Raul Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 99 maçta fileleri 51 kez havalandırmıştı.
    noimage
    Cafu Almanya'da olacak
    AC Milan'ın defans oyuncusu Cafu'nun dizindeki sakatlığın Dünya Kupası'na kadar düzeleceği belirtildi.
    Perşembe günü menisküs ameliyatı olan Brezilyalı oyuncu hakkında açıklama yapan doktorlar, bu oyuncunun Dünya Kupası'nda rahatlıkla yer alabileceği ifade edildi.
    Almanya'da Ulusal Takım'ın formasını giyerse 4.kez Dünya Kupası'nda forma giymiş olacak Cafu, 1994 ve 2002 yıllarında kupayı kaldırmıştı.
    noimage
    Dünya Kupası'na zor
    Kasıklarından problemi olan Alexander Frei 4 ay sahalardan uzak kalırken henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen, Dünya Kupası'nda İsviçre Ulusal Takımı'nda forma giyme şansı oldukça düşük.
    42 uluslararası maçta 23 gol atmış olan oyuncunun Dünya Kupası'nda yer almaması ülkesi adına büyük şanssızlık.
    Sağlığı ve kariyeri arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Frei, "En kısa sürede formamı giymek istiyorum, bekleyip göreceğiz, Dünya Kupası başlarken ben düzelmiş olacağım, burada beni zorlu bir karar bekliyor olacak." dedi.
    Fransa'da Ligue 1 ekiplerinden Stade de Rennes'de forma giyen İsviçreli oyuncu 21 maçta 5 gol, önceki 2 sezonda ise 20 ve 19 gol kaydetmişti.

    Şike Belçika'yı karıştırdı
    Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Liers 3, Anderlecht de 2 futbolcusunu şike olayına karıştığı için kovdu. Lierce Kulübü Başkanı Leo Theyskens, yaptığı açıklamada, kaleci Cliff Mardulier, savunma oyuncusu Laurent Fassotte ve yedek kaleci Patrick Deman'ın kulüple ilişiğini kestiklerini ve bu kararı vermek için ellerinde yeterli neden bulunduğunu söyledi.
    Belçika basınında çıkan haberlerde, 2004-2005 Belçika Şampiyonası maçlarından en az üçünde şike yapıldığı ve Lierse'in, Genk maçını 3-0, Charleroi maçını 1-0, FC Brussels maçını 3-2 kaybettiği belirtilirken, Liers'in eski futbolcularından Marius Mitu ve Ninoslav Milenkoviç'in Çinli işadamı Ye'den para aldıklarını itiraf ettikleri yazıldı.
    ANDERLECHT DE 2 FUTBOLCUSUNU GÖNDERDİ
    Lierce'in 3 futbolcusunu göndermesinin ardından, Anderlecht Kulübü de Lierce'den transfer ettiği 2 futbolcusunu gönderdi.
    Anderlecht yönetimi, basına yaptığı açıklamada, Lierce kulübünden geçen yaz transfer edilen futbolculardan Laurent Delorge ve Marius Mitu'nun adli makamlar tarafından ifadelerinin alındığını, bu futbolcuların rüşvet aldıklarını itiraf ettiklerini ve bu yüzden işlerine son verme kararı alındığını duyurdu.
    Kulüp menajeri Herman Van Holsbeeck, verdiği demeçte, ''2 oyuncumuz da eski takımlarında rüşvet aldığını kabul etti. Üzüntüden kahroldular ama ikisine de ceza verilmesi gerekiyor. Adli makamlar gerekeni yapıyor. Bu iki oyuncunun da kariyeri bitti'' diye konuştu.
#18.02.2006 09:14 0 0 0
  • Haberler için teşekkürler ustat..
#19.02.2006 10:13 0 0 0
  • haberin için tşkler kardes
#19.02.2006 20:32 0 0 0
  • Haber için teşekkürler Usta
#21.02.2006 18:19 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#26.02.2006 10:50 0 0 0