SP2 sonrasında eski belgelere erişim [Windows XP]

Son güncelleme: 26.05.2006 20:08
  • SP2 sonrasında eski belgelere erişim [Windows XP]

    Windows XP için Service Pack 2'yi yüklediğinizden beri bazı eski Word belgeleri artık Wordpad ile açılamıyor. Bunun yerine "Windows 6.0 için Word yüklenemiyor" şeklinde bir hata mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Aynı sorun, dosyaları Quicken, Pagemaker veya Photoshop Elements gibi başka programlar ile açmak istediğinizde de karşınıza çıkıyor.

    İpucu: Service Pack 2 yüklenirken, eski Word sürümlerine ait belgelerin açılmasında kullanılan Zengin Metin dönüştürücüsü sisteminizde devre dışı bırakılmış olabilir. Ancak bu aracı Kayıt Defterinde yapacağınız küçük bir değişiklikle yeniden etkinleştirebilirsiniz.

    Bunu gerçekleştirmek için ilk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisini açın ve HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionApplets anahtarını etkinleştirin. Ardından buradaki Wordpad alt anahtarını açın. Eğer bu tür bir anahtar mevcut değilse, Düzen / Yeni / Anahtar komutunu kullanarak oluşturun. Şimdi bu anahtarı seçtikten sonra Düzen / Yeni / DWORD Değeri komutunu kullanarak pencerenin sağ tarafında EnableLegacyConverters adında bir kayıt oluşturun. Ardından üzerine çift tıklayın ve takip eden iletişim penceresinden değerini 1 olarak değiştirin. Artık Kayıt Defteri Düzenleyicisini kapattıktan sonra metin dosyalarınızı tekrar açabilirsiniz.

    İpucu: Bu dönüştürücüyü sadece söz konusu sorunu çözmek için etkinleştirmelisiniz. Çünkü bunu etkinleştirerek Service Pack 2 tarafından kapatılan bir güvenlik riskini yeniden açığa çıkartmış oluyorsunuz.





    Kaynak: Chip Dergisi
#26.05.2006 20:08 0 0 0