E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır - E-Devlet Şifresi Nedir

Son güncelleme: 02.03.2011 23:14
  • E-Devlet şifresini almak - E-Devlet Şifresi Sorgulama - e imza nasıl alırım - e devlet şifresi nasıl alırım - e devlet şifremi nasıl alırım

    TC Kimlik numaraları kullanılarak, devlet hizmetlerini tek bir kapıdan vatandaşa ulaştırmak amacıyla 5 yıldan bu yana konuşulan, 2005 yılında ihalesi yapılan e-Devlet Kapısı www.turkiye.gov.tr adresine "dilekçe vermeden" nasıl girilecek?

    Hizmetten faydalanmak isteyenler için PTT'den şifre almak dışında başka yapılacak işlemler de var. Uygulama için, dileyen vatandaşlar son bir kez PTT bürolarına gidip kendileri için özel olarak üretilecek e-devlet şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. e-Devlet'in kapısından içeri girmek için son bir kez daha kapı önlerinde kuyruk beklemek istemeyenler ise diğer servis sağlayıcıların sundukları elektronik imza seçeneklerinden faydalanabilecekler.

    * Vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresine girdikleri zaman giriş yöntemi olarak mobil imzayı seçmeleri durumunda TC Kimlik numaraları ve cep telefonu numaralarını girecekler.

    * Taahhütnameyi okuyup ekrandaki "İMZALA" tuşuna basan vatandaş, elektronik olarak imzalanacak belgeler imzalanmak üzere GSM şebekesi üzerinden SIM kartına gönderilecek.

    * İmzalama talebi SIM kartına gelen kullanıcılar, telefon ekranında otomatik olarak açılan bir ekranda imzalanacak işleme ait açıklama metnini görecek. Onaylamak için "tamam" seçeneği seçilecek.

    * İşlemi tamamlamak için mobil imza şifresi girilecek, şifre doğru girildiğinde cep telefonuna "Size ulaşan imzalama talebini imzaladınız ve geri gönderdiniz. İmza attığınız işleminize, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz" şeklinde bir mesaj gelecek ve hizmetlerden yararlanmaya anında başlanacak.

    TC Kimlik numaraları kullanılarak, devlet hizmetlerini tek bir kapıdan vatandaşa ulaştırmak amacıyla 5 yıldan bu yana konuşulan, 2005 yılında ihalesi yapılan e-Devlet projesi hayata geçti.
    Hizmetten faydalanmak isteyenler için PTT'den şifre almak dışında başka yapılacak işlemler de var. Uygulama için, dileyen vatandaşlar son bir kez PTT bürolarına gidip kendileri için özel olarak üretilecek e-devlet şifrelerini aldıktan sonra bilgisayar başına geçerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Nasıl faydalanacağınızı aşağıda resimlerle anlatacağım....
    E-Devlet şifrenizi Nereden Alabilirsiniz ?
    Belirli PTT Merkez Müdürlüklerinden alabilirsiniz. E-devlet şifresini alabileceğiniz size en yakın PTT şubesini öğrenmek için tıklayınız.
    Linki tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

    noimage

    Yukarıdaki ekranda daire ile işaretli yer işaretlenerek ve aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi il seçimi ve ilçe seçimi yapılarak "sorgula" butonuna basılır.

    noimage

    Böylece size en yakın E-devlet şifresi alabileceğiniz PTT şubelerini listelemiş olacaksınız.. Yukarıdaki ekranda görülen "Haritada Göster" e basılarak bu PTT şubesine nasıl ulaşacağınıza harita üzerinden bilgi edinebilirsiniz.
    .
    E-Devlet şifresini almak için ne gereklidir ?
    E-devlet şifrenizi almak için T.C. Kimlik Numaranızın bulunduğu kimliğiniz (Nüfus Kağıdınız) ile başvurmanız yeterlidir. PTT tarafından ilk şifre alındığında 1 TL alınmakla birlikte şifre unutulduğunda daha sonraki alınacak şifrelerde her şifre için 10 TL ücret ödenmesi gerekecektir. ( İlk alınan veya internet üzerinden değiştirilen E-devlet şifresinin unutulmaması durumunda 1 TL haricinde herhangi bir başka bedel ödenmesi gerekmeyecektir.)

    E-Devlet şifresini kim alabilir ?
    E-devlet şifresini alacak kişinin şahsen başvuru yapılması ve taahütname imzalanması halinde alabilir. Bu uygulama ile sizin yerinize başka bir kişinin şifre alması engellenmiş olmaktadır. Güvenlik amacıyla E-devlet şifresi bir zarf içerisinde şahsınıza teslim edilmektedir.

    E-Devlet Şifresini Giriş Nasıl Yapılır ?
    E-Devlet Linki Tıklandığında aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecektir.

    noimage

    Sisteme giriş butonuna basıldığında aşağıdaki ekranda PTT şubesinden teslim alınan e-devlet şifresi ile giriş yapılması için "e-Devlet Şifresi" tıklanır.



    Karşımıza gelen aşağıdaki ekranda T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi giriş yapılarak "Gönder" butonuna basılır.



    Eğer ilk kez e-Devlet Şifresi girişi yapılıyorsa veya şifre değişikliği yapılıyorsa karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.


    Yukarıdaki ekranda mevcut şifreniz ve yeni e-Devlet şifresi belirtilen uyarıları da dikkate alarak girilir ve "Değiştir" butonuna basılır.



    e-Devlet şifrenizi kesinlikle paylaşmayın, e-devlet şifrenizi unutursanız 10 TL vererek yeni bir şifre zarfı almanız gerekecektir, sizden e-Devlet Şifrenizi isteyenlere karşı çok dikkatli olun uyarılarını önemle dikkate alın.


    Kişilerin Sosyal Sigortalar Kurumunda bulunan kişisel bilgileri sadece kendisi tarafından E-devlet şifresiyle görüntüleneceği için işe girişi yapılacak sigortalıların SGK numaralarını ve sigortalılık durumlarını doğru ve eksiksiz bir şekilde işverenlere bildirmelere önem arz etmektedir.

    alinti
#02.03.2011 07:15 0 0 0
  • Teşekkürler canım...
#02.03.2011 23:14 0 0 0