HUMUS

Son güncelleme: 23.09.2006 00:18
  • 500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin Tuz, iki diş sarımsak

    YAPILIŞI

    Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. Not : Arzuya göre süneber (çam fıstığı) tereyağında kavrularak sade humusun üstüne dökülür.
#07.07.2006 08:27 0 0 0
  • emeginize saglık
#10.07.2006 01:44 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:40 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:18 0 0 0