500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin Tuz, iki diş sarımsak

YAPILIŞI

Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. Not : Arzuya göre süneber (çam fıstığı) tereyağında kavrularak sade humusun üstüne dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 478
favori
like
share
DİDEM Tarih: 23.09.2006 01:18
tarifleriniz için teşekkürler :85:
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 23:40
Ellerine Saglik
SU-PERISI Tarih: 10.07.2006 02:44
emeginize saglık