HUMUS - II

Son güncelleme: 03.07.2006 18:15


  • MALZEMELER

    250 gr nohut
    250 gr tahin
    4 diş sarmısak
    2 limonun suyu
    1 demet maydanoz
    4 çay kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı sumak
    2 çorba kaşığı margarin
    1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
    4 kahve kaşığı tuz

    6 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Bir gece evvelden ıslattığınız nohudu haşlayın. Piştikten sonra kabuklarını ayıklayın ve havanda iyice dövüp, bir tabağa koyun. Havanda dövdüğünüz sarmısakları, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon ve tuzla birlikte tahine ilave edip, iyice karıştırın. Bu karışıma ezilmiş nohut ve 1/2 su bardağı su ilave edin. Koyu bir kıvam tutuncaya dek iyice karıştırmaya devam edin. Karışımı tabaklara yayarak birer parmak kalınlığında dökün. Üzerine kimyon, kıyılmış maydanoz ve sumak serpiştirin. Yağ ve kırmızıbiberi bir tavada iyice kızdırıp, üzerine dökün ve servis yapın.
#17.10.2005 01:04 0 0 0
  • bayılırım eline saglık
#11.11.2005 17:24 0 0 0
  • paylaşımın için saol
#14.11.2005 16:36 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#17.11.2005 16:35 0 0 0
  • AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 23:20 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler.
#12.01.2006 09:43 0 0 0
  • paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#26.02.2006 03:40 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#03.05.2006 16:35 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 18:15 0 0 0