3 su bardağı dömiglas sos
1 fincan beyaz şarap
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kültür mantarı
2 çay kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı konyak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı
Mantar, soğan, tarhun ve maydanozu bol suda yıkayıp süzün ve dilimlere doğrayın. Soğan, tarhun ve maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın. Bir tavada, tereyağı ile mantarları bir dakika sote edin. Soğanı ilave ederek üç dakika daha sote işlemine devam edin. Konyağı koyarak tavayı alevlendirin ve üzerine beyaz şarap dökün, çok az kalıncaya kadar çektirin. Dömiglas sosu da katıp üç dakika daha kaynatın ve sosun tuzunu biberini kontrol edin. Kaynayan sosa bir yemek kaşığı tereyağı yedirip maydanoz ve tarhun ilave edin. Hazırladığınız şasör sosu kızarmış etlerin ve tavuk yemeklerinin yanında verebilirsiniz.