Şasör Sos

Son güncelleme: 22.12.2006 02:13
  • Malzemeler

    3 su bardağı dömiglas sos
    1 fincan beyaz şarap
    1 soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    250 gr kültür mantarı
    2 çay kaşığı tarhun
    2 çorba kaşığı konyak
    1 demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Yapılışı
    Mantar, soğan, tarhun ve maydanozu bol suda yıkayıp süzün ve dilimlere doğrayın. Soğan, tarhun ve maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın. Bir tavada, tereyağı ile mantarları bir dakika sote edin. Soğanı ilave ederek üç dakika daha sote işlemine devam edin. Konyağı koyarak tavayı alevlendirin ve üzerine beyaz şarap dökün, çok az kalıncaya kadar çektirin. Dömiglas sosu da katıp üç dakika daha kaynatın ve sosun tuzunu biberini kontrol edin. Kaynayan sosa bir yemek kaşığı tereyağı yedirip maydanoz ve tarhun ilave edin. Hazırladığınız şasör sosu kızarmış etlerin ve tavuk yemeklerinin yanında verebilirsiniz.
#07.07.2006 17:29 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#08.07.2006 14:00 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler superisi
#08.07.2006 23:59 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline sağlık
#04.08.2006 16:34 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler superisi
#19.09.2006 00:19 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#20.09.2006 15:00 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:13 0 0 0