Oturum Acma Ekranindaki Bazi Hesaplarin Gizlenmesi

Son güncelleme: 14.08.2006 04:42
  • Windows XP oturum acma ekrani sistemdeki kullanici adlarinin aciga cikmasina neden olur. Birden fazla kullanici tarafindan paylasilan PC'lerde sistem yönetimi icin özel olarak olusturulan kullanicilardan birini gizlemek akillica olabilir.

    Ipucu: Gerekli degisiklik Baslat / Calistir menüsünden "regedit" komutunu calistirarak ulasabileceginiz Kayit Defteri Düzenleyicisi üzerinden gerceklestirilebiliyor.

    "HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Winlogon/SpecialAccounts/UserList"

    anahtarini secin ve burada Düzen / Yeni / DWORD degeri'yle yeni bir kayit olusturun. Bu kayda gizlemek istediginiz ve yönetici haklarina sahip olan kullanicinin adini verin. Daha sonra Kayit Defteri Düzenleyicisi'nden cikin. Sistemi yeniden baslattiginizda Windows XP artik bu hesabi oturum acma ekraninda görüntülemeyecektir. Ancak yine de bu hesaptan yararlanmak istediginizde bu pencerede [CTRL]+[Alt]+[Del] tus bilesimiyle kullanici adi ve parolayi girebileceginiz iletisim penceresinin ekrana gelmesini saglayabilirsiniz. Eski ayarlara geri dönmek icin Kayit Defteri'nde az önce olusturulan DWORD degerini silmeniz yeterli.
#14.08.2006 04:42 0 0 0