Malzemeler

İç Malzemeleri:
250 gr. kıyma
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı
karabiber
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1
domates
2 biber
isteğe göre
tuz

Hamur Malzemesi:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1
yumurta
Yapilis Tarifi

Önce kıyma kavrulur. sonra soğan yemek soğanı gibi doğranıp kavrularak, önceden kavrulmuş kıymaya eklenir. Bu malzemeye tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve salça eklenir.
Hamur için ilk önce 1 bardak ılıtılmış suya maya, tuz şeker konulur ve eritilir. Daha sonra bir kaba un konulur ve bu maya una ilave edilir, yağ konulur ve yumurtanın sarısı ayrılarak akı da bu malzemeye konularak hamur haline getirilir.
Hamurdan bir ceviz büyüklüğünde hamur koparılır yarım santim kalınlığında küçük bir pide şeklinde açılır ve ortasına iç malzeme konulur ve yanlar hafifçe kabartılır. Bu şekilde tüm hamur malzemesi yapılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine domatesler ince kesilerek biberlerle birlikte süs ve tat katması amacıyla konulur. Son olarak 200 derece ısıtılmış turbo fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 600
favori
like
share
delikurtsahin Tarih: 12.12.2008 00:40
Ellerine sağlık. Tarifin için teşekkürler
DİDEM Tarih: 19.09.2006 21:51
emeğine sağlık teşekkürler.
refik Tarih: 19.09.2006 11:27
tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
cemre8688 Tarih: 17.09.2006 23:57
teşekkür ederim
BoardBeLasi Tarih: 19.08.2006 14:49
ellerine sağlık