Kıymalı Poğaça Pidesi

Son güncelleme: 11.12.2008 23:40
  • Malzemeler

    İç Malzemeleri:
    250 gr. kıyma
    4 adet orta boy soğan
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    yarım çay kaşığı
    karabiber
    1 tatlı kaşığı
    domates salçası
    1
    domates
    2 biber
    isteğe göre
    tuz

    Hamur Malzemesi:
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı
    tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    3 su bardağı un
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    1
    yumurta
    Yapilis Tarifi

    Önce kıyma kavrulur. sonra soğan yemek soğanı gibi doğranıp kavrularak, önceden kavrulmuş kıymaya eklenir. Bu malzemeye tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve salça eklenir.
    Hamur için ilk önce 1 bardak ılıtılmış suya maya, tuz şeker konulur ve eritilir. Daha sonra bir kaba un konulur ve bu maya una ilave edilir, yağ konulur ve yumurtanın sarısı ayrılarak akı da bu malzemeye konularak hamur haline getirilir.
    Hamurdan bir ceviz büyüklüğünde hamur koparılır yarım santim kalınlığında küçük bir pide şeklinde açılır ve ortasına iç malzeme konulur ve yanlar hafifçe kabartılır. Bu şekilde tüm hamur malzemesi yapılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine domatesler ince kesilerek biberlerle birlikte süs ve tat katması amacıyla konulur. Son olarak 200 derece ısıtılmış turbo fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirilir.
    afiyet olsun...
#16.08.2006 12:53 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:49 0 0 0
  • teşekkür ederim
#17.09.2006 22:57 0 0 0
  • tariflerin için teşkkürler ellerinize sağlık su perısı
#19.09.2006 10:27 0 0 0
  • emeğine sağlık teşekkürler.
#19.09.2006 20:51 0 0 0
  • Ellerine sağlık. Tarifin için teşekkürler
#11.12.2008 23:40 0 0 0