Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu Çankaya Ankara

Son güncelleme: 18.08.2011 17:51
  • Ankara'daki İlköğretim Okulları Hakkında - Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu Tanıtımı - Ankara Çankaya'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu Resimleri - Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu Hakkındanoimage
    HAMDULLAH SUPHİ İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇE

    Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu ,Emek mahallesindedir. Emek Mahallesi, Ankara ili Çankaya ilçesine bağlı bir semttir. Emek semtinde bir çok özel kreş ,2 ilköğretim okulu,1 lise,1 meslek lisesi,Dişçilik Fakültesi,İletişim Fakültesi,Hukuk Fakültesi bulunmaktadır. Semt sınırlarımız içerisinde, Milli Kütüphane, TRT Arı Stüdyosu, Buz Pateni Pisti vardır.Emek mahallesine ulaşım Avrupa'yı orta doğuya bağlayan E-5 karayolu ile Konya-Adana,Çorum-Samsun,İnönü Bulvarı ve Eskişehir-Afyon karayolları ile sağlanır. Diğer semtlere ulaşım ise 4. ve 8. caddelerden geçen belediye otobüsü ve minibüslerle , ayrıca Dikimevi-Aşti güzergahında çalışan ankaray ile de sağlanmaktadır. Semtimizde devlete ait 1 adet sağlık ocağı, Gazi Üniversitesine bağlı Dişçilik Fakültesi ve özel 3 adet poliklinik vardır. Ayrıca semtimize çok yakın Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi , Trafik Hastanesi, Özel Ahmet Örs Doğumevi mevcuttur. Semtimiz sınırları içerisinde ulaştırma ve turizm bakanlığı ile hazine ve dış ticaret müsteşarlığı, hemen sınırında dış işleri , enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, ayrıca şehirlerarası otobüs terminali bulunmaktadır. Okulumuz Ankara ilçesi 2.bölge Emek Mahallesi 6138 ada 45 no.lu parsel üzerine kurulmuştur. Okulumuzun toplam alanı 9361 m2 olup Emek Mahallesi Bişkek Caddesi ile 75.Sokak arasında yer almaktadır. Okulumuzda eğitim ve öğretime 1967-1968 öğretim yılında 4 Ekim 1967'de başlanmış açılışının ikinci yılında ikili öğretime geçilmiştir. Halen ikili öğretime devam edilmektedir. 1994 yılında Müfredat Laboratuar Okul kapsamına alınmıştır.



    Okulumuza adı verilen Hamdullah Suphi Tanrıöver, 1886-1966 yılları arasında yaşamış Türk yazar ve devlet adamıdır.1920 yılında Saruhan milletvekili olmuş, 1925 yılında Milli Eğitim Bakanlığı,1925-1944 yılları arasında Bükreş Büyükelçiliği,1946-1957 yılları arasında da 11 yıl İstanbul milletvekilliği yapmıştır. Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu Ankara Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: ANKARA / ÇANKAYA

    Adı: HAMDULLAH SUPHİ İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: 75.Sokak No:138 Emek/Ankara

    Telefon Numarası: 3122135553

    Faks Numarası: 3122121062

    E-mail Adresi: Bilgi Yok

    Web Adresi: Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu

    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.

#18.08.2011 17:51 0 0 0