Karabük Üniversitesi - Endüstri Ürünleri Tasarım Meslek Yüksekokulu

Son güncelleme: 18.11.2013 08:53
  • Karabük Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım iletişim - Karabük Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım tarihçe - karabük myo - meslek yüksek okulları - myo
    Endüstri Ürünleri Tasarım Programında Alınacak Derece
    Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Endüstri Ürünleri Tasarım alanında Ön Lisans derecesine sahip olunur.


    Endüstri Ürünleri Tasarım Program Profili
    Programın amacı, Endüstri Ürünleri Tasarımı konusunda gerekli temel bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip, özümseyerek endüstriyel yöntemlerle üretilen her türlü nesnenin; tasarım, uygulama ve yönetim evrelerinde yer alan, kişiye her yönü ile daha iyi bir çevre için kurucu öğelerin tasarlanması, elindeki tüm teknik olanaklar ve kendi düşünce zenginliği ile ürün kullanıcısı olarak bireyin yapı, düşünce ve gereksinimlerine en uygun tasarımları gerçekleştiren, teknik ile sanatı birlikte kullanabilen, Türkiye endüstrisinin bugün ve gelecekteki istek ve gereksinimlerine cevap verebilecek, özgün düşünceli, çağdaş tasarımcıların yetişmelerini sağlamaktır.


    Endüstri Ürünleri Tasarım Programı Mezunlarının İş İmkanları
    Mezunlar tüketim pazarı, elektronik ve iletişim sektörü, mobilya, beyaz eşya, takı, ambalaj ve otomotiv sektörüne kadar, seri üretilebilecek her türlü alanda çalışır ve istihdam edilirler. Endüstri Ürünleri Tasarımı teknikeri, özel sektöre ait fabrikalarda çalışarak üretilecek ürünün, çeşitli üretim aşamalarında çizimlerini yaparlar. Üretilen ürünün modellerinin hazırlanıp pazarlanmasına kadar çeşitli birimlerde görev yapabilirler. Bu bağlamda sanayide ve tüketime yönelik üretim yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde Endüstri Ürünleri Tasarımı Teknikerine ihtiyaç duyulmaktadır. Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere son kullanıcı ürünlerin tasarlandığı, üretildiği tüm fabrikalarda Tasarım teknikerlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

    Endüstri Ürünleri Tasarım Programı Mezuniyet Koşulları
    Bu önlisans programından mezun olabilmek için, öğrencilerin:

    • Program müfredatındaki bütün derslerden başarılı olması ve en az 120 AKTS kredi toplaması
    • 4.00 üzerinden 2.5 Genel Not Ortalamasına (GNO) sahip olması.
    • 30 iş günü zorunlu stajını tamamlamış olması

    gerekmektedir.

    Adres: KBÜ Meslek Yüksekokulu
    Balıklarkayası Kampusu Karabük
    Telefon : +90 (370) 433 66 03

    Fax : +90 (370) 433 66 04
#18.11.2013 08:53 0 0 0