Kışlık Domates Konservesi Yapmak

Son güncelleme: 30.08.2014 16:09
  • domates konservesi nasıl yapılır - kış için domates - domates konservesi tarifi15 kg. Domates

    Yapılışı

    Domatesleri güzelce yıkayıp robotta çekin, çok çekmeyin su gibi olmasın.

    Bir tencereye yağsız olarak koyun, kaynamaya başladıktan sonra 30 ila 45 dakika arası pişirin.

    Ayrı bir tencerede kavanozları kaynatmak için su kaynatın.

    Hâlâ domates kaynamaktayken, daha önceden yıkadığınız kavanozları tencerede kaynamakta olan suyla çalkalayın ve kavonazlar 1-2 tıkırdasın.

    Kapaklarıda aynı şekilde kaynar suda biraz bekletin.

    Domatesleri kaynar kaynar kavanozlara doldurun ve ağzını hiç beklemeden kapatıp düz bir yere ters çevirin.

    Ocağın altı açık olmalı, hiç bir işlem soğuk olmayacak.

    Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.

    Soğuyan kavanozları, güneş görmeyen bir yerde saklayın.

    Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve açılan kavanozu en geç iki gün içinde tüketin.

    Eğer bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır.

    alıntı
#30.08.2014 16:09 0 0 0