Başakşehir Belediyesinden Anlamlı proje

Son güncelleme: 11.02.2015 19:56
  • Bilgievi Öğrencileri - Kuşlar İçin Yuva Ve Yemlik - Kuş Evi - Geri Dönüşümün Önemi
    Başakşehir Belediyesi'nden anlamlı proje

    Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, kuşlar için yuva ve yemlik yaptı.

    noimage


    Artık malzemelerden yapılan yuvalarla kuşlar sıcak bir yuvaya kavuşurken, geri dönüşüme de katkı sağlanıyor.
    Soğuk ve karın kendini iyiden iyi hissettirdiği son günlerde Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Başakşehir Belediyesi Bilgievleri öğrencileri kuş evleri ve yemlikleri yaparak içlerini yemle dolduruyor ve bölgedeki ağaçlara asıyor.

    1500 kuş yuvası yapıldı
    Başakşehir Belediyesine bağlı 7 Bilgievinden öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen proje ile şimdiye kadar yaklaşık 1500 kuş yuvası ve yemlik yapılarak 300 adeti ağaçlara asıldı. İki haftadır süren çalışma Şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Ay sonunda ise 1500 kuş yuvası ve yemliğin ağaçlara asılması hedefleniyor.
    Bilgievleri İyilik Kulübü bünyesinde yürütülen projede minik eller kışın dondurucu soğuğunda kuşlara yuva yapıyor. Derslerde öğretmenler öğrencilere öncelikle yuvaların yapım aşamasını anlatıyor. Sonra pet şişelerin üst kapakları kesiliyor, üst kapak ile alt kapak birbirine yapıştırılıyor. Boyama işleminden sonra yuva çeşitli malzemelerle çocuklar tarafından süsleniyor. Yuva tamamlandıktan sonra öğrenciler yuvalara yem bırakarak, öğretmenlerinin yardımı ile çalışmalarını Bilgievi çevresindeki ağaçlara asıyor.


    İyilik ve merhamet duyguları canlı tutuluyor
    Cemil Meriç Bilgievi Rehberlik Becerikli Eller ve İyilik Kulübü öğretmeni Fatma Beyza Tütüncüoğlu, projenin amacını anlatıyor, “İyilik kulübü olarak yaşlıları ziyaret ettik, köy okullarımıza kitaplar gönderdik. Kuş Yuvası, yemlik projemizle çocuklarımızın kalbinde ki iyilik ve merhameti canlı tutmak istedik. Hayvan dostlarımızı da unutmamış olduk. Kış gününde kuşların üşümemesi ve yuvalarının olması için bu projeyi hayat geçirdik.

    Geri dönüşüme katkı sağlanıyor

    Projenin detaylarını da aktaran Tütüncüoğlu, çalışmanın geri dönüşüm açısından da önemli olduğunu vurguluyor, Projede plastik pet şişeleri kullanarak, geri dönüşüme katkıda sağlıyoruz. Yuva yapımından artan malzemeleri de atmıyoruz, değerlendiriyoruz. Artık malzemeleri öğrencilerimiz bileklik şekline dönüştürüyorlar.

    noimage


    Kış ayı birçok kuşun ölmesine sebep oluyor
    Projeye katılan Bilgievi öğrencileri kuşlar için yuva ve yemlik yapmaktan duydukları memnuniyeti anlattı.

    Hilal Yılmaz (Öğrenci) : 4. Sınıfa devam ediyorum. İyilik kulübüne bir senedir devam ediyorum. Kuşlar üşümesin, yemsiz kalmasın diye bu çalışmaya katılıyoruz. Kuşlar soğuk havada yuvasız kalabiliyor, yemsiz kalabiliyor. Bizim yaptığımız yuvalarla onların bir yuvası olacak.
    Ayşegül Balan: Kış ayı birçok kuşun ölmesine sebep oluyor. Bizim yaptığımız yuvalarla kuş ölümlerine engel olmuş oluyoruz.
    Seniha Güralp: 6 yaşındayım. Kuşlar için yuva yaptığım için çok mutluyum. Kuşlar üşümeyecek. Arkadaşlarıma yuvayı anlatıyorum, herkes kuş yuvası yapsın istiyorum.

    noimage



    haber
#11.02.2015 19:56 0 0 0