Görme Ve İşitme Engelliler İçin Engelsiz İlaç Projesi

Son güncelleme: 19.06.2013 12:38
  • Engelli Haberleri - Görme Engelliler - İşitme Engelliler - Engelsiz İlaç Projesi - Engelsiz İlaç Projesi Nedir - Engelsiz İlaç Projesi Hakkında
    noimage
    İZMİR’de görme ve işitme engelli hastaların ilaca ulaşmadaki engellerini kaldıracak Engelsiz İlaç Projesi’nin tanıtımı yapıldı. İlk etapta 200 gönüllü eczanenin katıldığı projeyle ilaçların üzerine görme engellilerin ilaç hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacağı kabartmalı şeritler yapıştırılacak. Kabartmalı yazı okuyamayan görme engelliler için ise sesli kutu dağıtılacak. İşitme engelliler için de eczacılara işaret dili eğitimi verilecek.

    EDAK Ecza Kooperatifi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Görme Engelliler Derneği ve Ege Üniversite’nin iş birliğinde başlatılan proje Kent Konseyi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Projeyle görme engelli hastaların ilaç kullanımına yönelik yaşadığı sorunların en aza indirgenmesi amaçlandığı bilgisi verildi. İlk etapta 200 gönüllü eczane yer alacağı projede yurtdışından getirilen özel bir aparat ile eczacılar, ilaçların üzerine kabartma yazıyla ilacın ismini, kullanım şeklini ve son kullanma tarihini yazacak. Böylece görme engellilere ilacın kullanımda kolaylık sağlanacak. Kabartmalı yazıyı bilmeyen görme engelliler için ise sesli kutu verilecek. Eczacılar, görme engelli hastalara, 10 ilaç bilgisinin girilebileceği sesli kutuyu ücretsiz olarak verecek.

    ÇEKOOP Başkanı Şule İlkkurşunlu, Türkiye’de ilk defa böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Görme engellilerin daha çok uğradığı ve gönüllü eczanelerde projemizi hayata geçireceğiz. İzmir’den başlayan bu proje, Atık İlaç Projesi’nde olduğu gibi tüm Türkiye’ye yayılacağını umut ediyorum. Projede Engelsiz İlaç Projesi’nde yer alan cihazların devlet tarafından geri ödeme kapsamına alınmasını hedefliyoruz” dedi. EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Emre Bacanak ise, Türkiye’de 700 bin görme engelli olduğunu ifade ederek, “Kooperatif olarak sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz” dedi. Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, proje destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, konsey olarak bin sesli kutu alarak, gönüllü eczanelere dağıtacaklarını bildirdi.

    DHA
#19.06.2013 12:38 0 0 0