Safir Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 19.10.2022 22:29
  • Safir - Safir Nerede Kullanılır - Safir Kullanımı - Safir Kullanımı Nasıl Olur
    Muhteşem ve büyüleyici olan safir bilgelik ve soyluluğun, kehanet ve ilahi lütufun taşıdır. Ezelden beri kutsal konularla ilişkilendirilen bu taş değerli taşların en değerlisi sayılır. İlk ve orta çağlarda gök mavisi rengiyle safir semavi umudu ve inancı ifade etmiş ve beraberinde korunma, talih ve manevi kavramayı getirdiğine inanılmıştır.

    Safir nedir?

    Safir alüminyum oksidin bir mineral hali olan korindondan meydana gelir. İçerdiği demir, titanyum, krom, bakır ve magnezyum gibi elementler bu korindona sırasıyla mavi, sarı, mor, turuncu ve yeşil renklerini verebilirler. Safirin diğer bir çeşidi ise yüzeyinde 6 veya 12 ışın bulunduran yıldız safiridir. Aynı zamanda bu değerli ve şifalı taş yakut, zümrüt ve elmasla beraber yeryüzünün en değerli 4 taşını oluşturur. Daha çok mücevher olarak kullanılan safir endüstriyel ve dekoratif amaçlı olarak da üretilebilir. Safir aynı zamanda yüksek sertlik derecesinden dolayı dayanıklı pencere yapımında, kol saatlerinde ve LED ekranlarda kullanılır.

    Safir nelere iyi gelir?

    Fiziksel yararları: Vücudunuzun her bölgesine yarar sağlayan safir uykusuzluk problemine yardımcı olur. Haricen veya iksir olarak kullanılabilen safir suyu ise iyi bir arındırıcı sayıldığı için mevsim değişikliklerinde kullanılması önerilir. Safir aynı zamanda gözde oluşan iltihapları iyileştirir ve baş ağrılarını, ateşi, burun kanamasını ve duyma, iltihap ve vertigo gibi kulak rahatsızlıklarını rahatlatmak için kullanılır.

    Manevi yararlar: Safir, kendimizi duygusal olarak dış dünyaya kapattığımızda bizi içimizdeki hapishanelerden kurtarır ve özgür kılar. Sinir hastalığı ve ruhsal denge bozukluklarını tedavi etmekte yardımcı olabilir. Depresyona iyi gelir. Zihne odak ve sakinlik getirip vücudun dengesini onarır. Bunların yanı sıra mavi safir kişiye özgüven aşıladığı için başkalarının kendisi hakkındaki düşüncelerine çok önem veren insanların daha sağlam bir duruşa sahip olmalarına yardımcı olur. Özellikle yıldız safirlerinin aşağılık kompleksi olan, sosyalleşmekten korkan ve yararsız olduğunu başkalarından birçok kez duyan bireylere iyi geldiği söylenir.

    Alıntı
#28.07.2015 12:01 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#19.10.2022 22:29 0 0 0