Armatür Nasıl Parlatılır?

Son güncelleme: 03.11.2015 22:52
  • armatürlrin temizlenmesi - karbonat ile armatür temizliği - sirke ile armatür temizliğiMutfak ve banyoların en önemli parçalarından olan armatürlerin görünümü ve temizliği oldukça önemlidir. Sık kirlenen armatürlerin temizliği doğru yapıldığında çok hoş görüntüler yaratabilir.

    Armatürleri parlatmak zor değildir. İhtiyacınız olan malzemeler sadece, sirke, karbonat, su ve temizlik bezidir. Bir kaba ılık bir miktar su koyun, ardından göz kararıyla yeteri kadar sirkeyi ve karbonatı suya aktarıp karıştırın. Böylelikle temizlik losyonunu kendiniz gayet basit bir şekilde hazırlamış olursunuz. Sonrasında elinizde bulunan temizlik bezini yaptığınız karışıma bir kaç defa batırın ve karışımı iyice emmesini sağlıyın, bu işlemden sonra bezi biraz sıkarak üzerindeki fazla sıvıdan arındırın ve armatüre çok bastırmadan güzelce ovun. Böylelikle armatürünüz hemen parlayacak ve aynı zamanda temizlenmiş olacaktır. Sirkeden dolayı oluşacak kokuyu ise asla dert etmeyin, bu koku kendi kendine beş altı dakika sonra kaybolacaktır.

    Bir diğer armatür parlatma yöntemi ise az bilinse de çok basit ve etkilidir. Bu yöntem için gerekli malzemeler, kağıt havlu, sıcak su ve çamaşır suyudur. Sıcak su ile bir miktar çamaşır suyunu karıştın ve ardından kağıt havluları parçalanmayacak kadar bu karışımla ıslatıp armatürün dip tarafına ve geriye kalan yerlerine gelecek şekilde sarın ve kaplayın. Kağıt havluları bu şekilde 15 - 20 dakika kadar bekleyin ve sonrasında armatürün üzerinde alın. Armatür parlamış olacaktır.

    alıntı
#03.11.2015 22:52 0 0 0