Güvenmek

Son güncelleme: 08.09.2007 17:45
  • GÜVENMEK
    Orta yaşı geçmiş bir adam varmış. Çok iyi niyetli bir insanmış ve bu yüzden etrafındaki insanlar adamın bu iyi niyetini suiistimal edermiş. Adam yine iyi niyetini korurmuş.

    Ancak gün geçtikçe hayat adam için çekilmez bir hal almaya başlamış, dost olarak gördüğü herkes onu aldatmış, adam artık yavaş yavaş kimseye güvenmemeye başlamış ve herkese temkinli yaklaşmaya başlamış.

    Eşi ve çocuklarına da güvenmemeye başlamış çünkü onlar da onun iyi niyetinden faydalanıyorlarmış. Önce eşi ardından çocukları da onu terk etmiş. Adam artık hiç bir şeye ve hiç kimseye güven duymamaya başlamış. Fakat evde beslediği köpeği adamın yanındaymış hep. Adam köpeğine de güvenmemeye başlamış fakat köpek ona inat sahibine olan sadakatinden hiç vazgeçmiyor her geçen gün daha da yakınlaşıyormuş. Adam köpeğinde mutlaka bir çıkarı vardır diyormuş ve onu test etmeye karar vermiş. Tavana ip asmış, altına bir sandalye koymuş, köpeği sandalyeye bağlamış, odanın kapısına yakın bir yere bir tabağın içine et koymuş. Adam sandalyeye çıkıp ipi boğazına geçirmiş ve beklemeye başlamış. Köpek acıkacak ve ete doğru gittiğinde ip kısa olduğundan sandalyeyi de kaydıracak ve adam bu şekilde ölecekmiş. Fakat tam 2 gün boyunca öylece beklemişler, köpek acıktığı halde eti almaya gitmemiş çünkü giderse sahibinin ölümüne sebep olacağını biliyormuş. Adam da ısrarla köpeğinizde gerçek bir dost olduğuna inanmıyormuş ve gidecek diye bekliyormuş. İki günün ardından evin kırık camından içeri bir kedi girmiş ve eti kapıp bahçeye çıktığında köpek içgüdüsel olarak kedinin peşinden koşup bahçede kediyi yakalamış, tabi sandalye kayınca adam boğulmuş. Köpek kediyi yakalar ve eti alıp getirir tabağa koyar ve gidip sahibinin ayakları dibinde beklemeye devam eder.9-10 yıl önce okumuştum bunu ve yaşanmış bir olaymış, çünkü adam sandalyeye çıkana kadar olanları yazmış. Köpeğin yaptıklarını ise evin bahçesinde ölü bulunan kedi ve hala tabakta duran et polislerin araştırması sonucu ortaya çıkmış. Etrafımızda iyi niyetimizi suiistimal edenler olsa bile, güvenilecek birileri vardır mutlaka. Umut ve sabır kötülerin en kötüsüdür, Çünkü işkenceyi uzatır en son söylediğine katılıyorum. Etrafımızda güvenilecek birileri değilse! Belki bir kişi olabilir diyorum... Ama insanın mutlaka güvenmesi gerekiyor. Ha bir kişi. Ha bir kaç kişi!
    Bir kişi de olsa güvenilecek bir kişi bulabilirciyiz. Ben ailem ve kardeşlerim dışında güvenilecek bir kişi bulamadım? İnşallah sizler bulursunuz!

    Güvenecek biri bulamıyorum diye üzülmeyin. Kendiniz güvenilir biri olun.
#07.09.2007 08:28 0 0 0
  • ibret alinacak bir oyku emegine saglik
    guvenmek konusuda demekki adam aldigi darbelerden dolayi guven duygusunu yitirmis biraz abartmis guven duygusu olmasada kendi canina son vermesi zayifligini gosterir hayat devam ediyor guven yada guven olmasin hic birsey icin kendi canini kiymaya degmez heleki bu devirde hersey menfaat uzerine kurulu..
    Allah herkese hayirli arkadas evlat dost nasip etsin..
#07.09.2007 08:39 0 0 0
  • Ben ailem ve kardeşlerim dışında güvenilecek bir kişi bulamadım? İnşallah sizler bulursunuz!
    inşallah
    bende araştırma içerisindeyim ama... malesef...
#07.09.2007 09:16 0 0 0
  • @cicime :) adlı üyeden alıntı:
    Ben ailem ve kardeşlerim dışında güvenilecek bir kişi bulamadım? İnşallah sizler bulursunuz!
    inşallah
    bende araştırma içerisindeyim ama... malesef...
    Orijinali Göster...
    inşallah
    bende araştırma içerisindeyim ama... malesef...
#08.09.2007 17:45 0 0 0