Casusluk davasında ifade verdi

Son güncelleme: 20.09.2007 08:34
  • noimage


    Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'nin, geçtiğimiz haftaki FIA duruşmasında, eski takımında bulunduğu dönemde McLaren'ın Ferrari'nin telsiz görüşmelerini dinlediği şeklinde ifade verdiği belirtildi. Ferrari takım patronu Jean Todt, Belçika Grand Prix'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Fin pilotun ifadesini, İngiliz ekibinden gelen, Ferrari'nin McLaren'ı dinlediği iddialarına karşı verdiğini kaydetti.


    Todt, "Kimi Raikkonen, eski takımında telsiz görüşmeleri hakkında bildiklerini anlattı" dedi.


    Birçok önde gelen takım pilotlarının ve takımın verdiği bilgilerin dinlenmemesi için iletişimlerini şifreli olarak gerçekleştiriyor. Ancak Todt şifrelemeye rağmen konuşmaların dinlenmesinin yaygın bir uygulama olduğunu belirtti.


    Todt, "Ben de belli bazı araç telsizlerini dinlediğimi itiraf etmeliyim. Kimi de 2002-2006 arasında bulunduğu takımında bunun yaygın bir uygulama olduğunu ifade etti" dedi.


    Todt, "Avukatlarımız McLaren'daki görgü şahitlerinden birine diğer takımların telsizlerini dinlediklerinin doğru olup olmadığını sordu. Cevap pozitifti" diye konuştu.


    Raikkonen, eski dünya şampiyonu Michael Schumacher'in ayrılmasından sonra geçtiğimiz sezon sonunda McLaren'dan Ferrari'ye geçmişti.
#19.09.2007 08:14 0 0 0
  • hayirlisi olsun
#20.09.2007 08:34 0 0 0