Ramazanda Uygulanacak İftarlık ve Sahurluk Diyet Menüleri

Son güncelleme: 29.11.2007 14:26
  • Ramazan diyetinin günlük menüleri - Ramazanda sağlıklı beslenme - iftarlık ve sahurluk diyetler

    Ramazanın yaklaşmasına sayılı günler kaldı.Hiç ramazanda ne diyeti yapacağınızı düşündünüz mü? Sizler için hazırladğımız bu diyeti ramazan boyunca sahurda ve iftarda uygulayabilirsiniz.

    Sahura Kalkınca Kahvaltı Yerine uygulanak Menüler

    Menü 1 : Yağsız olmak şartıyla iki dilim light kepekli ekmek ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir.

    Menü 2 : Süt,salatalık,domates veya bir bardak ayran için.Yatarken muhakkak biraz meyve yiyin.Muz,üzüm ve kavun dışında )

    Menü 3 : Diyet yoğurt, salata, 1 dilim kepekli light ekmek ve 1 yağ karşığı kadar sıvı yağla yapılmış sebze yemeği yiyin.

    Menü 4 : 6 yemek kaşığı ölçeğinde pilav, biraz makarna, diyet yoğurt ve salata.

    İftar Vakti Gelince Öğlen Yemeği Yerine Uygulanacak Diyet Menü

    Ezan okununca orucunuzu su ile açmaya dikkat edin.Ramazan Pidesini dilimleyerek bir dilimini alın.Bir kibrit kutusu büyüklüğünde biraz peynir,İki dilim kadar hindi pastırması ve bir iki adet zeytin yiyin.Ardından doyacak kadar çorba için.

    İftardan 2 Saat Sonra Akşam Yemeği Yerine Uygulanacak Menü

    Hafta 1 : Aşırıya kaçmamak şartıyla doyacak oranda etli yada etsiz sebze yemeği yiyin. Yanında biraz diyet yoğurt yemenizde fayda vardır.

    Hafta 2 : İlk haftada olduğu gibi 2 gün yine aşırıya kaçmadan doyack oranda sebze yemeği ve yanında biraz yoğurt yiyin.3 gün ise yüz gram kadar et,ızgara yada ton balığı terciniz olsun.Yanına da biraz salata ileva edin.Ertesi gün ise Ispanaklı omlet yada yumurtalı menemen tercih edebilirsiniz. yanında yine diyet yoğurt olabilir.En son gün ise nohut,kuru fasülye yada yeşil mercimek yiyebilirsiniz. Bunun yanında yine biraz salata ve diyet yoğurt yemenizde sizin için hiçbir sakınca yoktur.

    Hafta 3 : İkinci hafta menülerinin aynısını üçüncü haftada uygulayın.

    Hafta 4 : İkinci hafta menülerinin aynısını üçüncü haftada uygulayın.

    İki Saat aradan sonra ise yarım paket bisküvi, biraz meyve ve bir iki adet ise diyet bisküvi yiyin.Bunun dışında yada isterseniz bunun yerine ela tatlısı,diyet sütlü güllaç, dondurma,diyet sütlü muhallebi yiyebilirsiniz.Böylece ramazanda hangi diyet programını uygulasam sorusundan kurtulmuş olup ramazan diyetinizini bitirirsiniz.
#29.11.2007 08:00 0 0 0
  • paylasin icin sagol SU-PERISI
#29.11.2007 09:00 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#29.11.2007 14:26 0 0 0