Çöpçatan Kek

Son güncelleme: 09.12.2007 01:06
  • Malzemeler

    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı un
    1 su bardağı irmik
    ½ su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    3 adet orta boy tatlı elma

    yapılışı:

    . Öncelikle, derin bir kapta oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri çatalla köpük köpük oluncaya kadar, 2-3 dakika çırpın.
    . Sonra, ılık süt ve sıvıyağı ekleyerek çatalla çırpmaya devam edin.
    . Şimdi de; üzerine irmik un ve kabartma tozunu aktarıp kaşıkla iyice karıştırın.
    . Diğer taraftan,elmaları soyup rendeleyin.
    . Elmaları ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın.
    . Suyunu sıktığınız elmaları ve çekilmiş ceviz içini de hamura ilave edip yine karıştırın.
    . Artık yumuşamış margarinle iyice yağladığınız kalıba boza kıvamındaki kek hamurunu boşaltabilirsiniz.
    . Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri koyu kahverengi oluncaya kadar, 35 dakika pişirin.
    . İyice pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı keke batırıp çıkarın. Hamur kürdana yapışmamışsa kek pişmiş demektir.
    . Son olarak, fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
    . Sonra kalıbından çıkarıp üzerini Hindistan cevizi ve çekilmiş fıstıkla süsleyerek servise sunun.
#02.12.2007 23:50 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler su-perisi
#03.12.2007 11:12 0 0 0
  • valla ismi cok cekici tadida eminim guzeldir

    ellerine saglik SU-PERISI
#03.12.2007 12:51 0 0 0
  • emeğine sağlık
#03.12.2007 12:56 0 0 0
  • ellerine saglik
#09.12.2007 01:06 0 0 0