Sürücü Şifreleme

Son güncelleme: 31.08.2012 10:20
  • Selam arkadaşlar.Ben bölünmüş olan veya harici bulunan smart diskime şifre koymak istiyorum.Bu konuda bilgisi veya elinde programı olan arkadaşım varsa yardımcı olabilirmi?
#05.12.2007 15:17 0 0 0
  • aynen banada lazım
#14.01.2008 20:38 0 0 0
  • Lock Folder Xp


    Lock Folder Xp,dosyalarınızı, klasörleriniz ve veri alanlarını kendi şifrenizle kilitlemenizi yarayan güvenlik aracıdır. Dosyalarınızı,klasörlerinizi ve veri alanlarınızı kilitlemek ayrıca bilgisayarınız viruslerden,wormlardan ve trojanlardan korumaya yardımcı olur. İzinsiz kimselerin kişisel finans, sağlık, özel ve önemli bilgilerinize ulaşmasını engellemenin en iyi yolu, dosyalarınızı, klasörlerinizi ve veri alanlarınızı kilitlemektir. Çünkü dosyalarınızı, klasörlerinizi ve veri alanlarınızı kilitlemek, onları görünmez hale getirir. Böylece silinemez, hasar göremez ve dışardan istenmeyen müdahaleler yapılamaz.
#18.01.2008 07:19 0 0 0
  • saol kardes :S:D
#10.03.2008 14:50 0 0 0
  • Konu ile ilgili güzel bir sunum yapılmış aynen aktarıyorum:


    öncelikle belirtmek isterimki bazı arkadaşlar bu konuyu yazılım bölümüne açsan iyi olurdu diyebilir.Bunu elbette bende düşündüm fakat harici harddiskini şifrelemek isteyen birinin ilk buraya bakacağını düşünerek buraya açmaya karar verdim. yönetici arkadaşlar gerek duyarlarsa yazılım bölümüne taşısınlar lütfen, şimdi yazılımları anlatmaya başlamadan önce biraz ön bilgi vermek istiyorum:

    Öncelikle lütfen Dikkat!!!:
    Bu yazımda anlattığım yazılımları hernekadar deneme aşamasından geçirmiş ve herhangi bir hatayla karşılaşmamış olsamda farklı sistemlerde farklı hata ve sorunlar yaratabileceğini unutmayın ve lütfen tüm yazıyı dikkatlice okumadan herhangi bir işleme kalkışmayın.buna ek olarak bu yazılımlar sonucu verilerinizi kaybedebileceğiniz ihtimaline karşın önlem olarak lütfen sizde deneme aşamasından geçirdikten sonra kullanınız yada dosyalarınızın yedeğini alınız. karşılaşabileceğiniz sorunlardan sorumlu olmadığımı belirtmek isterim, sadece bişeyler yapmaya ve sizlerle nacizane paylaşmaya çalıştım.
    hoşgörünüziçinşimdiden teşekkür ederim...


    uzun zamandır bir harici harddisk almayı planlıyordum fakat çalınması, kaybolması veya istemediğim kişilerin eline geçmesi durumunda dosyalarımı nasıl koruyacağımda aklıma takılıyordu.nihayetindedonanım haber forumlarından yararlanarak bir harici hdd almaya karar verdim ve tercihimi burdaki yorumlara dayanarak LaCie 160 GB dan yana kullandım.
    Cihazı aldıktan sonra nasıl veri güvenliğini sağlayabilirim diye düşünürken biyandan da bazı programları araştırdım,inceledim ve şifre korumasının en etkin yolu olarak harici harddiski 2 parçaya bölerek birinci bölümü şifresiz olarak şifreleyici programa kaynak teşkil edecek şekilde, ikinci bölümü ise aşağıdaki programlar yardımıyla şifrelenmiş olarak kullanmak olduğu kanaatine vardım.hal böyleyken harddiski 30 GB ve 130 GB lık iki bölüme ayırdıktan sonra aşağıda anlatacağım 2 programla denemeler yaptım ve sonuç başarılıydı.
    Bu aşamada aklıma takılan tek şey bu programları başka bilgisayarlarda nasıl çalıştırp şifreli bölüme ulaşacağım sorusuydu, çünkü bazı bilgisayarlarda admin olarak oturum açılmadığı zaman her programı kurmanıza izin vermiyordu.bu düşünceyle öncelikle aşağıdaki 2 programın portable versiyonlarını yapmayı denedim fakat başaramadım. daha sonra bu programların kaynak dosyalarını (yani program files içindeki klasörünü) harici harddiskteki 1. bölüme taşıyıp ordan çalıştırmak geldi yani kurulum yapmadan çalıştırmak,bunu ise registry kayıtları olmadan çalışmayacağını düşünmüştüm fakat yanılmıştım

    Programları masaüstü bilgisayarıma kurdum, gerekli ilaçlama işlemlerini yaptıktan sonra ilgili yazılımın Program Files kalsörünün içindeki klasörünü (örneğin: "C:\Program Files\StorageCrypt v2.0" ) kopyala yapıştır yoluyla taşınabilir harddiskimin birinci bölümüne taşıdım. daha sonra cihazı masaüstü bilgisayarımdan söktüm ve bu programların daha önce hiç yüklenmediği laptop bilgisayarıma taktım ve programı harici harddiskten çalıştırıp denedim, programların sorunsuz çalıştığını gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim:

    ilk yazılım Storage Crypt (kullanmanızı tavsiye ettiğim):
    noimage

    resim de gördüğünüz gibi 2 adet sabit diskimin altında disk3 olarak geçen benim taşınabilir harddiskim
    yine resimde sağ alt bölmede Partition info bölümündede ayrılımış bölümler görülmekte.
    kullanımı:
    öncelikle şifrelemek istediğimiz harddiskin solundaki kutucuğu işaretliyoruz ve daha sonra Partition info yazan yerin yanındaki "set public and privacy area" yazısına tıklıyoruz.
    noimage

    Açılan kutucukta ingilizce anlamlarından da anlaşılacağı gibi bölümlenmiş hardiskin şifreli kısmı ve şifresiz kalacak kısımlarını belirliyoruz.
    ben 130GB lık kısmı şifrelemek istediğim için resimde görüldüğü gibi ayarladım.bölümlerin yanında privacy yazıyorsa o kısım şifrelecektir demektir.
    iki bölümü birden privacy yapmayınki başka bilgisayarlarda çalışırken programa birinci bölümden ulaşarak 2. bölümün şifresini kaldırabilelim.
    gerekli ayarları resimdeki gibi yaptıktan sonra "commit setting" yazısına tıklayarak çıkıyoruz.
    daha sonra "enter password" bölümünde şifremizi belirleyip "encrypt" butonuna tıklıyoruz ve saniyeler içinde harddiskimizin 2. bölümü şifrelenmiş oluyor.
    şifreleme işlemi bittiğinde harici harddiskimizin 2. bölümü görünmez hale gelir ve şifre tekrar çözülene kadar ulaşılamaz.
    şifreli kısmı tekrar açmak içinse programı çalıştırıyoruz ve kilitli harddiski seçip geçerli şifreyi giriyoruz ve "decrypt" butonuna tıklıyoruz ve işte 2. bölüm tekrar görünür durumda...

    ikinci yazılım Drive Encryption:

    bu yazılımda bi kaç fark dışında hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor.
    bu yazılımın menüsünde harddiskleri zaten bölümlerine ayrılmış biçimde görüyorsunuz ve ilk programdaki gibi privacy-public ayrımı yapmıyorsunuz.direkt istediğiniz bölümü seçip şifreliyorsunuz.

    noimage

    listeden şifrelemek istediğiniz bölümü seçip encrypt butonuna tıklıyorsunuz ve çıkan kutucukta şifrenizi belirliyorsunuz ve "OK" butonuna tıklayarak ilgili bölümü şifreliyorsunuz.

    Bu noktada dikkat!!!!
    bu programla şifrelenen harddisk bölümü gizlenmez; halen ulaşılabilir durumdadır. ancak şifreli bölüm açılmaya çalışıldığında " X sürücüsündeki disket biçimlenmemiş, şimdi biçimlemek istermisiniz" uyarısını verir, bilindiği gibi bu işlem onaylanırsa ilgili bölüm formatlanacak ve verileriniz silinecek demektir bu bir hata değildir aksine bu programın çalışma prensibidir ve zaten şifreleme bitince size bu uyarıyı ingilizce olarak verecektir. bu noktada dikkatli olunuz, yanlışlıkla yada bilmeyen birisinin bu uyarıya evet diye cevap vermesi durumunda verilerinizi kaybedebilirsiniz!!!
    eğer bu programlardan birini kullanacaksanız Storage Crypt programını kullanmanızı bu sebep yüzünde tavsiye ediyorum, Drive Encryption programını alternatif olması açısından anlattım

    Sevgili arkadaşlar yazımın başında da belirttiğim gibi lütfen açıklamaları eksiksiz ve dikkatlice okuyunuz. Programlardan birini kullanacaksanız lütfen verilerinizin yedeğini alın yada boş bir harici harddiskte denemeler yaptıktan sonra kullanmaya başlayın. Arşivlerinizin ve değerli dosyalarınızın uçup gitmesini asla istemem lütfen dikkatli olun.

    Kaynak: DonanımHaber
#11.03.2008 15:04 0 0 0
  • teşekkürler eline saglık dostum
#24.04.2008 17:19 0 0 0
  • teşekürler
#27.04.2008 05:12 0 0 0
  • HARİKA BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ SAOLUN VAROLUN
#09.05.2008 13:07 0 0 0
  • Teşekkürler
#11.05.2008 21:39 0 0 0
  • emege saygiii
#22.05.2008 23:03 0 0 0
  • THANKS
#26.06.2008 00:18 0 0 0
  • teşekkürler..
#24.07.2008 21:05 0 0 0
  • Teşekkürler
#27.07.2008 15:23 0 0 0
  • teşekkürler
#01.08.2008 08:38 0 0 0
  • banada lazm
#02.08.2008 15:46 0 0 0
  • Teşekkürler
#03.08.2008 22:40 0 0 0
  • ellerine sağlık kardeşim...
#04.08.2008 07:45 0 0 0
  • auuuau
#30.08.2008 05:59 0 0 0
pbg pbg foto
  • tşk. ederim
#06.09.2008 21:34 0 0 0