Turuncu Yanaklı Mumgaga

Son güncelleme: 19.12.2007 17:28
  • Turuncu Yanaklı Mumgaga

    Turuncu Yanaklı Mumgaga


    Diğer Adları: Estrilda MelpodaOrtalama Boy: 10 cm
    Ortalama Ömür: 4 yıl
    Cinsiyet: Gözlemle zordur, dişiler daha turuncu yanak yamaları ile daha mat olabilir.
    Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Tüyler erişkinden daha mattır, baş grimsi kahverengidir.
    Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: Kırmızı balmumu andırır. Yanaklar: Turuncu yanak tüyü bu türlerin karakteristiğidir. Yanaklarında altı hafatada bir belirginleşir. Arka: Erkek kuşun arkasındaki kırmızı tüy turuncu yanaklı mumgagalarda eşsizdir. Kuyruk: Turuncu yanaklı mumgaganın iletişimde kuyruk önemlidir. Erkek kuş kuyruğunu eşine gösteriş yaparken ileri geri atıverir.




    Temel Özellikleri
    Batı Afrika ispinozları, mumgaga klanının en küçük üyelerindendir. Bulunmaları nispeten kolaydır. Bakımları kolay olduğundan yaygın olarak beslenir. ---cög---unlukla utangaç bir yapıları olduğundan, ekili bir kuşhane yakınına gittiğinizde hemen saklanırlar. Zamanla bir kısmı evcileşir. Yakın ölçülerdeki mumgagalarla genellikle yarışırlar. Toplu kuşhanelerde nadiren saldırganlaşabilirler. Bu, kuşun yuvulama aktivitilerini etkileyeceğinden gürültülü arkadaşlıklardan uzak tutulmalıdır.

    Beslenme ve Barınma
    Akdarı ve diğer küçük tahıl yemleri yabancı ispinoz yemi karışımına uygun bir şekilde karıştırıldıktan sonra turuncu mumgaga seve seve kabul eder. Seçme yeşil gıda ve beyaz solucan da yerler. Bu türler, yoğun ekili yuvalarda çok mutlu olurlar. özellikle yere yakın yuvalanırlar. çok dayanıklı olmadıklarından soğuk havalarda içeri almanız gerekir. Donma riski geçtikten sonra baharda dışarı bırakabilirsiniz. İyi bir üreme elde etmek istiyorsanız en kısa zamanda kendi üreme yerlerine yerleşmelerini sağlayın.

    üreme
    Folluk temin edin ve üreme zamanında gereksiz yere rahatsız edilmelerine engel olun. Aksi takdirde, içinde yavruları olduğu halde yuvasını yıkar. Böylece bir çift, bir sezonda iki veya üç kere kuluçkaya yatar. Yuvada genç yavrular varken, uygun ölçüde canlı gıda temin etmek önemlidir. İdeal besleyici gıda, düzenli olarak beyaz solucan teminidir.
#17.12.2007 12:18 0 0 0
  • beyaz solucan mı yiyolar :S
#17.12.2007 20:19 0 0 0
#19.12.2007 17:28 0 0 0