Eti, yağda ve kömürde pişirmeyin

Son güncelleme: 24.12.2007 11:06
  • Eti, yağda ve kömürde pişirmeyin
    Yağda ve kömürde pişen et vücuda zararlı...

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Günhan Erdem, yağda ve kömürde pişen etin hem besin değerinin olumsuz etkilendiğini hem de vücuda zararlı metabolik maddelerin oluştuğunu söyledi.

    Prof. Dr. Erdem, eti doğru tüketme yolunun kavurma ve haşlama şeklinde pişirmeyle mümkün olduğunu belirterek, ''yağ koymadan kavurma ve haşlama yoluyla pişen eti tüketmek çok sağlıklı'' dedi.
    noimage
    Etin yağda ve kömürde kızartılmasının insan sağlığını olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, şöyle konuştu:

    ''Yüksek ısıdaki yağda kızartmak ve kömür ateşinde pişirmek etin besin değerini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda bu şekilde pişen ette vücuda zararlı bazı ikincil metabolik maddeler oluşuyor. Bu nedenle mangalda et pişirmek iyi bir yöntem değil. Çünkü kömür ateşi eti pişirirken bazı kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabiliyor.''

#20.12.2007 16:26 0 0 0
  • zaten çok yağlı olunca midem bulanıyo benim :S dokunuyo bana
#21.12.2007 12:11 0 0 0
  • valla kestik ama eti goremedik
#21.12.2007 12:22 0 0 0
  • Ben hic et yemedim
#22.12.2007 15:12 0 0 0
  • etin yağsız kısımlarını tercih edilmeli, ızgara veya haşlama yapılmalı. Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli ve pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalı. mümkün oldugunca salata ile tüketilmeli
#24.12.2007 00:04 0 0 0
  • sebzeli daha guzel olur
#24.12.2007 11:06 0 0 0