Nişastalı Kek

Son güncelleme: 27.12.2007 14:17
  • Nişastalı Kek Tarifi - Nişastalı Kek Yapılışı - Nişastalı Kek Nasıl Yapılır - Çölyak Hastalarına Nişastalı Kek Tarifi
    Malzemeler

    200 gr Buğday nişastası (2 su bardağı)
    1 ½ su bardağı Pudra şekeri
    1 subardağı Sıvı Sana
    4 adet Yumurta
    ½ adet limon suyu + kabuğunun rendesi
    1 paket Kabartma tozu
    1 paket Vanilya

    Hazırlanma Şekli

    1. Derin bir kasede yumurtaları ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar bir çıpıcı veya mikser ile çırpın.

    2. Harç krema kıvamına gelince içine Sıvı Sana’yı ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.

    3. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek nişastayı, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.

    4. En son olarak limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

    5. Kek harcını sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına döküp, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında pişirin.

    6. Pişen keki kalıbında 5 dakika bekletip, servis tabağına ters çevirdikten sonra servis edin.
#24.12.2007 15:25 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#25.12.2007 11:56 0 0 0
  • ellerine saglik
#26.12.2007 19:25 0 0 0
  • emeğine sağlık
#27.12.2007 14:17 0 0 0