Zencefilli Cheesecake

Son güncelleme: 26.12.2007 19:24
  • MALZEMESİ

    100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
    2 paket kakaolu bisküvi
    4 paket tuzsuz krem beyaz peynir
    1 su bardağı pudra şekeri
    2 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı toz zencefil


    TARİF

    Önce bisküvileri bir mutfak robotunda çekelim ya da bir naylon torbanın içinde sert bir cisimle mesela sarmısak döveceğiyle iyice ezip, toz haline getirelim. Sonra bir yoğurma kabına aktarıp içine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip, hamur gibi yoğuralım. Eğer bisküvileri tam toparlayamazsanız yani yağ miktarı az gelirse 2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
    Bu arada kenarları en az 3 parmak yüksek kalıbımızı yine çok yumuşamış margarinle iyice yağlayalım. Bisküvi hamurumuzu buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletirsek daha rahat kalıbın dibine yayabiliriz. Ama kenarlarında en az iki parmak kadar kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim.
    Şimdi artık cheese kekin iç harcını hazırlamaya başlayalım.
    Yine derin ve geniş bir kabın içine krem beyaz peynirlerin hepsini boşaltalım. Pudra şekerini ve toz zencefili katıp, yumurtaları kırıp, iyice karıştıralım. Hatta mikserle karıştırırsanız çok daha pürüzsüz bir harç hazırlamış olursunuz.
    Şimdi bu zencefilli harcı, dolaptan çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Bir taraftan fırını 175 dereceye ayarlayıp, tam orta gözüne kekimizi koyalım ve en az 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumasını bekleyip, buzdolabında en az 3-5 saat bekletelim. Cheese keki ne kadar çok dolapta bekletirseniz o kadar çok lezzet kazanır.
#26.12.2007 11:24 0 0 0
  • ellerine saglik
#26.12.2007 19:24 0 0 0