FRAMBUAZ MARMELATLI KURABİYE

Son güncelleme: 04.01.2008 13:30
  • noimage

    MALZEMELER

    * 250 gr. tereyağı
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 paket vanilya
    * 3 adet yumurta
    * 2 portakal kabuğu rendesi
    * Aldığı kadar un
    * 1 kase frambuaz marmelatı

    HAZIRLANIŞI

    Oda sıcaklığında yumuşatılmış 250 gr. tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 adet yumurta, 2 portakal kabuğu rendesi ve aldığı kadar unu iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde ediyoruz Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasını hafif oyuyoruz. Hamurumuzda oyduğumuz kısma frambuaz marmelatını koyuyoruz.180 derece ısıttığımız fırında, 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

#03.01.2008 18:06 0 0 0
  • eline saglık çok güzel görünüyorlar.
#04.01.2008 10:39 0 0 0
  • ellerine saglik AsYa
#04.01.2008 13:30 0 0 0