1) 1 tavuk
2) 2,5-3 bardak ceviz içi
3) 2 dilim bayat ekmek içi
4) 2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
5) 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
6) 1 avuç maydanoz yaprağı
7) Tuz-1 kahve kaşığı karabiber
YAPILIŞI :
1. Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır
2. Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz karabiber serpilir.
3. Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
4. Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir.
5. Bu sos tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltirli. Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları süslenir.
Not :İstenirse ceviz karışımına 1-2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.