Çerkez Tavuğu

Son güncelleme: 31.07.2008 14:50
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:55 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 19:32 0 0 0
  • MALZEMELER :

    1) 1 tavuk
    2) 2,5-3 bardak ceviz içi
    3) 2 dilim bayat ekmek içi
    4) 2-3 kahve kaşığı kırmızı biber
    5) 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
    6) 1 avuç maydanoz yaprağı
    7) Tuz-1 kahve kaşığı karabiber

    YAPILIŞI :

    1. Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır
    2. Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz karabiber serpilir.
    3. Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
    4. Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir.
    5. Bu sos tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltirli. Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları süslenir.

    Not :İstenirse ceviz karışımına 1-2 diş dövülmüş sarımsak da konabilir.
#25.03.2007 11:45 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#25.03.2007 16:38 0 0 0
  • paylaşım için thanks
#07.07.2008 18:47 0 0 0
  • teşekürler
#30.07.2008 21:05 0 0 0
  • Sağolasın
#31.07.2008 14:50 0 0 0