Kar yağışı nedeniyle Konyaspor maçını bugün oynayabilen Galatasarayımız, 21.00'de Ankara'dan İstanbul'a uçacak. Normal şartlarda Salı akşamı İstanbul'da çalışıp Çarşamba günü Almanya'ya hareket etmeyi planlayan Sarı-Kırmızılılar, gidişi bir gün öne alarak yarın Düseseldorf'a uçacak. Galatasarayımız, Leverkusen maçı için son iki çalışmasını salı ve çarşamba akşamı Almanya'da yapacak.
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Konyaspor karşılaşması ertesinde yapğtığı uzun bir yolculuk sonunda dün gece İstanbul'a vardı. Galatasaray çalışmalarını bu sabah kardan temizlenen Florya Metin Oktay Tesisleri Alt Antrenman Sahaları'nda basın ve taraftara kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik ekibimiz Karl Heinz Feldkamp, Ahmet Akcan, Cevat Güler, Burak Dilmen ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde saat 10.30'dan itibaren yapılan antrenman, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.
Dün oynanan karşılaşmada ilk onbirde yer alan oyuncular maç ertesi programlarını, rejenerasyon çalışmalarının ardından maçta gelişen çeşitli sakatlıklarının sağlık merkezinde tedavisi ve terapi seanslarıyla tamamladılar.
Antrenmanın ana bölümünde gruplara ayrılan diğer oyuncularımızla kondisyon çalışmasının ardından dar alanda kalecilerin de katıldığı teknik bir çalışma yapıldı.
Antrenman soğuma ve açma germe çalışmalarıyla tamamlandı ve oyuncular öğle yemeği ve yolculuk hazırlıkları için merkez binamıza geçtiler.
Konyaspor karşılaşmasında aldığı darbeye bağlı olarak sağ diz kapağında kırık oluşması nedeniyle maçı tamamlayamayan Uğur Uçar yarın ameliyat edilecek. Uğur'un ameliyat öncesi terapisine bu sabah Acıbadem Hastanesi'nde başlandı.
Sağ dizinde ödem ve buna bağlı ağrısı olan Mehmet Topal'ın maç sonrasında başlanan tedavisi de sağlık ekibimiz tarafından Almanya'da da sürdürülecek.
Hasan Şaş'ın tedavisi sağlık merkezimizde bugün de çift seansla sürdürülüyor. Tedavisinin ardından Hasan sağlık ekibi tarafından salon ve sahada çalıştırıldı.
Semih Kaya'nın ameliyat öncesi ameliyata hazırlık amacıyla yapılan tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarına da sağlık merkezimizde devam ediliyor.
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, bu antrenmanın ardından öğle saatlerinde uçakla Almanya'ya geçerek otelde kampa girecek ve dinlenecek.
Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile yapacağı UEFA Kupası 3. Tur rövanş karşılaşması öncesi son çalışmasını 2 Şubat Çarşamba akşamı yerel saatle 18.00'de maçın oynanacağı Bay Arena Stadı'nda yapacak. Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın saat 17.30'daki basın toplantısını izleyecek olan bu antrenmanın ilk onbeş dakikası yalnızca basına açık olacak.
Leverkusenli Bulykin sakatlandı
Bayer Leverkusen'in Rus golcüsü Dmitri Bulykin, sakatlığı nedeniyle Galatasaray ile oynanacak UEFA Kupası maçında yer alamayacak.
Almanya Bundesliga takımlarından Bayer Leverkusen'in forvet oyuncusu Dmitri Bulykin, sakatlandı.
Karlsruher ile oynanan lig maçıda sol ayak bileğinden sakatlanan 28 yaşındaki golcünün, bir kaç kafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.
Bulykin, Leverkusen'in perşembe günü Galatasaray ile oynayacağı UEFA Kupası ikinci tur rövanş maçında da yer alamayacak.
Karlsruher maçında bu sezon ilk kez 11'de forma giyen Bulykin, şimdiye kadar çıktığı 5 lig maçında 1 gol kaydetti. Galatasaray ile oynanan ilk maçta görev almayan Rus oyuncunun, UEFA Kupası'nda ise 2 golü var.
Galatasarayımızın UEFA Kupası 3. turu rövanşında Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımı ile deplasmanda yapacağı maçı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek.
Sarı-kırmızılıların, 21 Şubat Perşembe günü rakip sahada vereceği rövanş mücadelesinde, Skomina'nın yardımcılıklarını Primoz Arhar ve Marko Stancin yapacak.
Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile 13 Şubat Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı ilk maçta golsüz berabere kalmıştı
Galatasarayımız, Bayer 04 Leverkusen ile perşembe günü oynayacağı UEFA Kupası 3. tur rövanş maçı için Almanya'ya gitti.
Daha önce yarın başlaması planlanan Almanya seyahati, sarı-kırmızılı ekibin ligde Konyaspor ile oynayacağı karşılaşmanın bir gün ertelenmesi ve yapılan yorucu yolculuk üzerine erkene alındı.
Galatasarayımızda Konyaspor maçında sakatlanan Uğur ile sakatlığı süren Hasan kadroda yer almazken, Konya'ya götürülmeyen Lincoln ve Sabri'nin de Almanya kafilesine dahil edildiği öğrenildi.
Galatasaray, Bayer 04 Leverkusen ile yapacağı UEFA Kupası 3. Tur rövanş karşılaşması öncesi son çalışmasını yarın akşam yerel saatle 18.00'de maçın oynanacağı Bay Arena Stadı'nda 15 dakikası basına açık olarak yapacak. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, saat 17.30'da düzenleyeceği basın toplantısında takımın son durumu hakkında bilgi verecek.
Galatasarayımız ile Alman futbol takımlarının Avrupa kupalarında yaptıkları maçlarda eşitlik hakim. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 20 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 5 kez mağlup oldu, 10 maç da beraberlikle sonuçlandı. Alman takımlarıyla ilk maçını Doğu Almanya'nın SC Aufbau Magdeburg takımıyla 1964-65 sezonunda oynayan Galatasaray, bu takımla yaptığı 2 karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlanınca, 3. karşılaşmayı oynadı. Bu maç da 1-1'lik skorla sonuçlanınca Galatasaray, kura ile turu geçti.
-4 KEZ ELEYİP, 3 KEZ ELENDİ-
Avrupa kupalarında daha önce Alman futbol takımlarıyla 9 kez eşleşen Galatasarayımız, elemeli müsabakalardan 4'ünde rakiplerini saf dışı bırakırken, 3 kez de elenmekten kurtulamadı. Galatasaray, Alman takımlarıyla iki kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, Alman takımlarına yaptığı maçlarda toplam 21 gol atarken, kalesinde ise 24 gol gördü.
-ALMAN TAKIMLARIYLA MAÇLARI-
Galatasaray'ın, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:
Rakip Sezon Kupa Sonuç
------------------- ------- ---- -----------------
SC Aufbau Magdeburg 1964-65 KGK 1 1-1 (D), 1-1, 1-1 (Kurayla eledi)
FC Bayern Münih 1972-73 ŞKK 1 1-1, 0-6 (D) (Elendi)
FC Bayer 05 Uerdingen 1985-86 KGK 2 0-2 (D), 1-1 (Elendi)
Sthal Eisenhüttenstadt 1991-92 KGK 1 2-1 (D), 3-0 (Eledi)
SC Werder Bremen 1991-92 KGK 3 1-2 (D), 0-0 (Elendi)
Eintracht Frankfurt 1992-93 UEFA 2 0-0 (D) 1-0 (Eledi)
Borussia Dortmund 1997-98 Ş.L. 0-1, 1-4 (D) (Elendi)
Hertha BSC Berlin 1999-00 Ş.L. 2-2, 4-1 (D)
Borussia Dortmund 1999-00 UEFA 4 2-0, 0-0 (D) (Eledi)
Bayer 04 Leverkusen 2007-08 UEFA 3 0-0, ?
Not: KGK: Kupa Galipleri Kupası, ŞKK: Şampiyon Kulüpler Kupası, Ş.L: Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında yarın Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımıyla deplasmanda karşılaşacak Galatasarayımız, Avrupa kupalarındaki 207. karşılaşmasına çıkacak.
Sarı-kırmızılı ekibimiz, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 42, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 206 maç oynadı.
2000 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, geride kalan 206 Avrupa Kupası maçında 75 galibiyet ve 79 yenilgi alırken, 52 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 271 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 301 gole engel olamadı.
UEFA Kupası 3. tur rövanş karşılaşmasında yarın Bayer Leverkusen ile karşılaşacak olan Galatasaray, bugün yerel saatle 12:15'de Dusseldorf'dan Duisburg'a geçti.
Sezon başındaki hazırlık kampına da ev sahipliği yapan otelde yenilen öğle yemeği sonrasında dinlenen takımımız maç öncesi son antrenman için Leverkusen'e gidecek.
Yerel saatle saat 17:00'deki antrenman sonrasında Duisburg'a dönecek olan Galatasaray kafilesi, yarın gece karşılaşma sonrasında özel uçakla İstanbul'a dönecek.