Zayıflamak İçin Aç Kalmayın (Önerilenler)

Son güncelleme: 20.03.2008 10:57
  • noimage

    Salata yiyerek başlayın

    Öğle yemeğine salata yiyerek başlayanların yüzde 12 daha az kalori aldıkları belirlenmiş. Bu neden le öğleyin krem şantili yiyeceklerden uzak durun ve yemeğe salata yiyerek başlayın.


    noimage

    Kemer takın

    Yüksek kalorili ama düşük besin değerli yiyecekler yemek istediğiniz zaman açlık hissetmeyecek kadar kemerinizi sıkın. Ulaşmak istediğiniz ölüçüye kadar bu yönteme devam edin.

    noimage

    Baharatlı gıdalar tüketin

    Metabolizmanızı çalıştıran kapsaisin çok acı biberde bulunur. Süt ürünleri ise kapsaisinin görevini yapmasına sudan daha çok yardımcı olur.

    noimage

    10 öğün yiyin

    Eğer iş ya da farklı nedenlerle stres yaşıyorsanız çok acıkmış hissedebilirsiniz.Bu durumda birşeyler yedikten 10 dakika sonra yine aç hissedebilirsiniz. Bu durumda günde 10 defa tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri belirleyin ve bunları yiyin.

    noimage

    Yağı azaltın

    Pizza, lahmacun gibi yiyeceklerdeki yağları peçete yardımıyla azaltabilirsiniz.

    noimage

    Sebze ve meyveleri kabuklarıyla tüketin
    Elma, armut, salatalık gibi meyve ve sebzelerin kabukları lif açısından zengindir. Hatta portakalı bile kabuğunun tamamını soymadan beyaz yerini bırakarak yiyebilirsiniz.

    noimage

    Süt için

    Günde alınan 1800 mg kalsiyum kalori emilimini sağlıyor. Bu nedenle kahvenizi sütlü ya da kalsiyum içeren gıdalarla için.

    noimage

    Düzenli olarak yiyecek günlüğü tutun

    Protein, karbonhidrat, yağ gibi besinleri beslenme planınıza ne ölçüde dahil ettiğinizi böylece kontrol edebileceksiniz.

    noimage

    Tatlıya her zaman dikkat

    Yemekten sonra ufak bir parça bitter çikolata yemek size kilo aldırmaz. Bunun dışında minik kekler yada meyve iyi bir seçenek olabilir.

    noimage

    Tabakta beslenin
    Kavanozdan, kutudan ya da dev kaselerden yemeyin. Gıdaları tabağınıza alarak beslenin. Böylece daha az yersiniz.

    noimage


    Sevdiklerinizle zaman geçirin

    İş arkadaşlarınız, dostlarınız veya ailenizden birileriyle vakit geçirin. Bu sıkıntılı dönemi daha rahat atlatmanızı sağlar

    noimage

    Organik gıdaları tercih edin

    Kepekli ve ya tahıllı ekmekleri, lifli gıdaları tercih edin.

    noimage

    Akşam yemeğine ne yiyeceğinize karar vererek çıkın

    Restorana gittiğinizde ne yemek istediğinize düşünerek karar verin. Acele etmeyin, küçük porsiyonlu, doyurucu ancak az kalorili yiyecekleri yiyin.

    noimage

    Yıkanmış, doğranmış sebzeleri alın
    Enerji için düşük kalorili bu sebzeleri tüketebilirsiniz. Sebzeleri hemen ulaşabileceğiniz yerlere koyun. Böylece birşeyler yemek istediğinizde diğer kalorili seçeneklerden uzak durabilirsiniz.

    noimage

    Öğleden sonra birşeyler atıştırmayı unutmayın.

    150 kalorilik bir atıştırma daha sonra yenilebilecek 400 kaloriyi önler.

    noimage

    Dondurma yemek için dışarı çıkın

    Dondurmalı soğuk pastalar, cipsler ya da peket dondurmalar yemek yerine dışarı çıkın. Eve bu tür kilo aldıracak yiyecekler almayın. Böylece canınız dondurma yemek istediğinde bir kutu yerine sadece bir külah dondurma yersiniz.

    noimage

    Ellerinizi meşgul edin

    Stresliyken birşeyler yememenin en iyi yolu ellerinizi başka işlerle meşgul etmek. Bir paket cips yemek yerine örgü örerek stres atabilirsiniz. Resim yapmak, ağaçla ilgilenmek gibi işlerde sizi meşgul edebilir.

    noimage

    Ekmek almayın

    Ekmek uzatanlara gülümseyerek teşekkür edin ve hayır deyin.

    noimage

    Yarım kalori yarım kaloridir!

    Burger ya da sandviç yediğinizde mayınez, ketçap ya da krema koydurmayın. Bu tür servis edilenlerin kremalarını bıçakla üzeerinden alın. Böylece yarım kalori daha az almış olursunuz.
#19.03.2008 16:19 0 0 0
  • eline salik emegine salik
#19.03.2008 19:19 0 0 0
  • Güzel bir paylaşım öneriler için saol shark41.
#20.03.2008 10:57 0 0 0